Sagan om den hemliga vigseln…

 …för det bestämde vi på en gång. Att vi skulle vara hemliga. Vår egen lilla romantiska hemlighet. Men nu så här i efterhand så kan jag ju berätta den förkortade versionen.

Och precis som när det gäller förlossningar så är det ju egentligen bara en själv som uppskattar en lång och detaljerad version, så jag ska göra det kort.

Ringarna:

Grovhuggna och hamrade ringar i silver. Min ring är lite bredare och har två gröna diamanter i sig. En för varje barn vi har tillsammans. Guldsmedjan i Umeå har gjort dem.

Klädseln:

*skrattar* Ja, det här skulle jag i och för sig kunna skriva MYCKET om men det ska jag inte! Dagen började som ett äventyr i sig när vi gav oss ut på stan två timmar före vigsel och en timme innan fotografering för att hitta lämpliga kläder till Jimmie. Hans kläder hade ett litet ehrm.. missöde kvällen innan. Men det var lugnt. Vi hittade en tjusig kostym till min snygga man på bara tio minuter och han bytte om direkt i butiken. En spännande och kul shopping.

"Sharp dressed man"

När det handlar om mina kläder så kan jag ju erkänna att jag köpte dem redan två månader innan. Jag hade en enkel, svart underklänning med bred volang längst ner och en helt underbar, stickad långkofta i grått som efter denna första gångs användning antagligen kommer att bli en stor favorit. Älsklingspumpsen från Replay. Guldkornen i min obefintliga skogarderob.

"Snyggaste outfiten ever.. Kombinerad med skitig bil i bakgrunden"

"En av mina fantastiska Lisor fixade snygga håret"

Blommorna:

Vi valde att ha med oss en färgglad liten höstbukett i allt det gråa. Tre mörkt röda rosor, en orange blomma som jag inte vet vad den heter och några höstiga blad plus en liten svart spindel mitt i alltihopa. Otroligt vacker liten bukett som lyste upp våra bilder.

 "Can you see the lucky spider?"

Fotografering:

"Studiofotografering på Sandro"

Ceremonin:

Så var det då ceremonin i rådhuset. Den var så fin och vi hade skrivit våra egna löften. Sådana som är relevanta just för OSS och som vi vet att vi kan hålla. Frasen om döden valde vi bort eftersom vi inte ville ha döden närvarande denna vackra dag. Dessutom så är livet förhoppningsvis väldigt långt. Vi lever ju alltid HÄR och NU och vad som händer fram tills döden vet ju ingen. 

"Japp! Jag lovar!"

"Martin och en av mina Lisor var vittnen"

Vi hade en fantastiskt fin dag från morgon till kväll. Vi var hemma med barnen på kvällen och en och annan när och kär hälsade på oss. Vi drack lite skumpa och lade oss att sova i en knäckebröd beströdd säng strax före midnatt (Tack Martin! Kul att du gillar traditioner. Vänta bara tills det blir din tur att gifta dig.. hehe…)

Och till alla Er som aldrig trott på oss och till dem som medvetet försökt att sabotera vårt förhållande under våra snart tio år tillsammans. This is all for You!:

 

 

The End!

Häppy ending!

 

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. Spankywhip Dellamorte

    Är det ok om jag snor din kofta? ;D hihi
    Näää, skämt åsido..

    Galet snygg outfit, koftan.. kappan, allt 🙂
    Ni är fantastiskt fina båda två och det märks att ni är väldigt förälskade i varann. Jag önskar er av hela mitt hjärta all lycka i framtiden! Det är ni värda 🙂 *kramar*

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2011-11-06 23:25)
    Den är verkligen galet snygg! Det fanns bruna, svarta, gråa och blodröda (blodröd kan det vara nåt för dig?) och den finns på Joy i Ume! I LOVE it! Tack Spanky, ja.. det är fantastiskt hur man kan vara lika kär efter nästan tio år 🙂 Kram

  3. Sanna

    Ni ser alldes strålande och lyckliga ut! Jag hoppas livet som fru kommer bli än mer spännande och intressant att följa 🙂 Stor kram till er.

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2011-11-07 22:15)
    Jag känner mig riktigt lycklig faktiskt 🙂 Det var som lite annorlunda att bara hitta på att gifta sig när vi levt i synd i alla år *skrattar* Vi var ju inte ens förlovade.. men det känns TOPPEN! Er tur nästa gång? 😉 Kram

  5. Mia-Pia

    Grattis, grattis till giftemålet! Halkade in på din blogg lite av en slump. Ni var verkligen fina på Er dag, båda två. Undrar också lite över underklänningen du hade. Den ser tjusig ut. Om den är nyinköpt, vill du tipsa var man kan hitta den?

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mia-Pia (2011-11-09 15:06)
    Hej Mia-Pia. Jag köpte den på Joy i umeå för 299 kronor. Märket heter rosebud. Försökte googla fram en bild för det fanns lite olika. Både i bomull och lite ”silkigare”. Den jag har heter ”Carla slipdress” och är lite silkigare. Jättefin är den! Tack så mycket och hopas du hittar nåt liknande 🙂

  7. Krister Klermalm

    Nämen grattis i efterskott!! Hm, inget spontan lyrisk glöd att fatta tangenterna till att skriva något poetisk åt er nu.
    När någon fyller år så skriver jag gratulationslyrik, hade det i åtanken *blink*.
    Kan nämna att jag hade också ett hemligt borgligt vigsele i Östersunds Rådhus, där min barndomsvän samt hans kvinna va som vittnen. Efter vår fina middag ute, var vi på hotellsängen och ringde till våra föräldrar. Jag som driver endel med mor hade extremt svårt at tro blint sant på mig när jag berättade. När jag kom hem till mor med ringen kunde hon släppa det hela. Int va vissa glada att inte fick vara med, det var det bästa vi kunde göra för oss då.

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2011-11-09 22:25)
    Tack Krister 🙂
    Jag kan tänka mig att din mamma trodde att du skojade *skrattar* Men visst är det en härlig känsla att ”bara” vara på tuman hand när man ska gifta sig? Det ska vara intimt, annars finns väl risk att man hamnar i en bröllopskarusell där stressen dominerar! Nä fy, så ville vi ju inte ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.