Jag bryr mig INTE…

…om vissa saker just nu.

Det finns viktiga saker och det finns oviktiga saker.

Jag har varit inne i ett stim av otur senaste veckan: Datorn kraschade och bilen bara dog i fredagskväll. Tro det eller ej, men det faller faktiskt numera under kategorin OVIKTIGT! Men för något år sedan så hade jag nog blivit väldigt upprörd.

Visst, det är saker som kostar onödigt många tusenlappar, men det är bara pengar och pengar är ju som bekant ett nödvändigt medel som man ibland har gott om och ibland inte. Pengar står inte högt på min prioriteringslista just nu.

Saker som går sönder är väl, som världens bästa Karlsson skulle sagt: "Det är väl en värdslig sak"

Det är ju långt jävligare när människor går sönder. DET.. faller såklart under kategorin: VIKTIGA saker!

Jag väljer att se på min märkliga situation så här:

"Efter att ha gått igenom det jag går igenom nu så kommer INGET i framtiden att kunna te sig lika jobbigt igen"

Frågan är bara: Varför ska allt hända samtidigt? Nära, älskade som blir sjuka? Nära och kära som råkar ut för olyckor? Folk som går djupare in i sina missbruk? Saker som går sönder? Och så vidare?

Jag tror att jag hamnat i prövningarnas prövning men nog ska det väl ordna sig?

Alla de små sakerna som går att glädjas åt i vardagen gör mig otroligt lycklig just nu och alla hemska saker gör mig ledsen såklart. MEN.. jag låter det inte komma åt mig på samma sätt och tur är väl det? För jag behöver vara stark nu. Inte bara för min egen skull. Utan också för dem som behöver mig och det är ju några stycken som gör det.

Min strategi är att leva så inrutat det bara går, att sova när jag är trött, att äta när jag är hungrig etc. Att vi har flyttstök och kaos runt oss gör ju dessutom att jag får tänka på annat och det kan ju bara vara positivt?

Nåväl, jag fortsätter ventilera i bloggen då och då angående allt galet som händer. Jag vill verkligen inte vara negativ men jag känner att bloggen är en bra kanal för mig. Jag tackar också alla som stöttar på olika sätt. Alla som vet vad det handlar om och de som tror sig veta vad allt handlar om. Allt som hänt under de senaste månaderna är numera utanför min kontroll och det är faktiskt bara bra. Det kanske kan få vissa personer att FATTA att de måste titta sig omkring för att hitta någon annan eller något annat att skylla "problemet" på.

Problem.. *suck* ALLA har dem, mer eller mindre.. men vi har alla olika sätt att tackla dem. Alla "problem" går inte heller att lösa, men man kan alltid hitta strategier för att lindra dem. Det handlar bara om vilken inställning man har till vad som är viktigt.. eller oviktigt!

Tills nästa gång vi hörs:

Ha det bra!! 🙂

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. tiger

    Det är att hitta strategier som är det viktiga, samtidigt som det är det svåraste. Du verkar i alla fall bemästra det som ett äkta schackproffs:)

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till tiger (2011-11-21 12:35)
    Om man ska orka överleva är det viktigt att hitta det som funkar när livet är tungrott. Ibland är det mycket, men än så länge funkar det.. Jag mår bra för det mesta och det är huvudsaken! 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2011-11-21 12:39)
    Tack Spanky 🙂 Man gör så gott man kan och när man får massor med pepp så orkar man ju FAST livet är smått jobbigt emellanåt!

    Och vem vet?! Kanske får man se den beryktade solen efter regnet? *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.