ÄCKLIGA äckliga katt(ägare)…

…som bor i min direkta närhet. Eller ska jag kanske istället döpa inlägget till "Äckliga kattägare på Tomtebo"? Men då får jag väl på skallen så jag skyller på katterna och så kan ni ju läsa mellan raderna istället.

Här på Tomtebo bor det massor av katter som är ute och springer lösa varenda dag. Tyvärr har de utsett sandlådan på just vår adress som sin offentliga toalett.

För jävligt!

Fastighetsägaren såg till att byta ut all sand i somras men nu är den full i kattkiss och kattbajs igen. Det är så vidrigt så jag behöver nog inte förklara mig närmare. Ni fattar ändå antar jag.

I somras tog jag en av alla bajsande katter på bar gärning. Jag plockade av den halsbandet och Jimpa ringde upp kattens ägarinna som blev hysteriskt arg då han påpekade det olämpliga i att hennes katt gick lös och bajsade ner barnens sandlåda. Han sade till henne att hennes katt kunde vara ute hur mycket och hur ofta som helst men då i KOPPEL så att våra barn skulle slippa få i sig kattens bajs eftersom vi har en liten kille som faktiskt är i den åldern att det slinker ner lite sand då och då så är det väl inte för mycket begärt.

Hon blev fly förbannad och tyckte att vi skulle hålla våra barn i koppel istället. Sen slängde hon på luren (!!)

Jimpa ringde upp igen och sa att hon gärna fick hämta kattens halsband och att katten kanske inte kommer hem igen någonsin om vi hittar den bajsandes i sandlådan igen vill säga.

Det tog fem minuter och sedan kom hennes pojkvän, gömd bakom mörka solglasögon och hämtade katthalsbandet. Han sade att de liks skulle "he iväg" katterna en vecka senare, men nog fasiken har jag sett dessa katter flera gånger sen i somras *suck*

Jag blir riktigt förbannad på alla som låter sina katter springa lösa i tätbebyggt område. Det är inte schysst mot grannarna eller mot katterna heller för den delen att låta dem gå ute utan tillsyn så här. Håll katterna inne, eller flytta ut på landet. Eller, det mest tidskrävande alternativet: Rasta katten i koppel!

Sen är det väl inte direkt att vara rädd om sin katt att låta den ströva fritt vind för våg bland bilar, bussar och människor som kanske hatar katter.

Kattägare som struntar i sina grannar och barnens sandlådor är hursomhelst så otroligt respektlösa mot omgivningen. Usch! 

Nä, nu ids jag inte gnälla mer ikväll. Jag hoppas verkligen att sandlådan på mitt nya kvarter får vara ifred för katterna. Annars lär jag ju bli en arg tant så småningom.

*skrattar högt*

Jag har ingen lust att bli en arg tant förresten.. för de har ju oftast katt kom jag på!

*skrattar ännu högre*

Etiketter: , ,

24 kommentarer

  1. JF

    Nu är det väl mer naturen än katter som är äckliga när de bajsar i sandlådor, men ofräscht är det likväl.

    Hur som helst så kan jag tipsa om en enkel och smidig lösning (som fungerar på andra djur också (t.ex. vidriga hundägare som rastar sina hundar i lekparker)). Nämligen sandlåda med lock. Väldigt smidigt, framför allt modellen där locket viks upp till bänkar imponerade och var inte så svår att skruva ihop heller.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Hej (nästan) arga tanten! Hehe… jo jag håller med dig, jag har siktat katter som suttit och skitit i sandlådor och det är inte katternas fel, det är en del av deras natur, men ägarna bör hålla reda på dom. Ingen vill väl ha kattpink och skit runt fötterna. Och det är en stor skillnad om man bor på landet. Jag skulle aldrig släppa ut våra katter… om jag inte var våldsamt less på dom 🙂 Ha det gott!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till JF (2011-11-30 20:55)
    Just vår närnatur, dvs just sandlådor och altaner vill man ju hemskt gärna ha kiss och bajsfritt. Sen är ju våra lekparkssandlådor ganska stora så det är ju svårt att täcka över sådana. Om man har en ”egen” sandlåda på sin lilla tomt så går det ju förstås, men här har vi ganska stora sandlådor och just här så vill alla katter ”gå på lådan” superäckligt *urk*

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-30 21:21)
    Jag gillar ju katter och har haft egna katter men jag gillar ju inte deras avföring *skrattar* och verkligen inte när det hamnar på ungarnas kläder. Usch och blä!

  5. Kajsa

    Vore det inte rimligt att man delar på upplockningen av kattskiten i sandlådorna om man promt skall ha dem ute och bor i stan? borde stå på kontraktet. ”har du katt skall du plocka bajs ur sandlådan” Jag gillar ju att djur skall få vara ute men avskyr kattbajs som tvingar en att gå slalom mellan högarna då man är i lekparken.

  6. Inger

    Jag gillar oxå katter (och hundar) och det är ju faktiskt ägarnas ansvar att se till att skiten inte hamnar överallt. Jag kan inte förstå att vissa hundägare är så svaga i armarna – de orkar nätt och jämnt plocka upp skiten i en påse men sen orkar de inte bära påsen till närmaste tunna!! För det kan väl inte vara så att de struntar i det?! ;-P
    Bor man på landet så är det väl en sak att strunta i att plocka upp efter dom men inne i stan så SKA man göra det!
    Kram

  7. tiger

    Skäll du på kattägaren hur mycket du vill, men låt stackars lilla katten vara;) Om katter i sig haft större värde skulle nog inte stadsborna låta sina katter springa vind för våg. Det kommer tyvärr alltid att finnas idioter.

  8. Längel

    Med lite övning går det verkligen alldeles utmärkt att ta katter på koppelpromenader. Det är ofta både skönt och roligt! Däremot är det ett orosmoment med hundägare som inte kopplar sina hundar… Alla djurägare behöver visa mer hänsyn till andra tycker jag.

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Kajsa (2011-12-01 00:56)
    Det var ju en bra grej förstås.. De som har katt får högre hyra så nån får pröjs för att plocka bajs haha.. Värre dock när folk äger sitt eget boende. Nä, det är bara att inse att detta är ett problem som lär kvarstå. Trist!

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Inger (2011-12-01 07:08)
    Tyvärr blir det ju så att man nästan slänger onda ögat efter mattar och hussar tills de plockar upp skiten *skrattar* Men jag håller med, jag fattar verkligen inte vitsen med att plasta in skiten och sen lik förbaskat slänga det i naturen. Riktigt skumt.
    Nä, nog är det skönt att inte ha husdjur. jag har ju ”nästan-husdjur” dvs: Jimpa o grabbarna *skrattar*

  11. Helena Nilsson Springare

    Svar till Längel (2011-12-01 09:15)
    Håller absolut med dig! Respektlösa hundägare står inte heller högt i kurs just nu.
    Synd att man så sällan ser katter på promemad i koppel. Här ser man dem bara bajsandes i sandlådan *uurk*

  12. Maria Skiddi

    INGEN, som INTE haft kattskit runt broar, mellan husen, under uthus, i sandlådor, på gångar, utanför garaget , på gräsmattan- KAN öht uttala sig – jag kräks åt ”halliduttan” pratet om katternas natur. Jag hr ingen som helst skyldighet att upplåta mina ägor enl ovan för någon annans konsekvenser av eget val att vara kattägare.

    det ÄR en sanitär olägenhet och om folk inte fattar det vad kan man göra?

    Ärthjärnor =((

  13. ankis

    kanske lite sandlåda agerande från er ”vuxna”. Att ta halsbandet tror jag närmast är brott i sak. Och hotet5 din kille gjorde? ja rena …. Skulle nog se till att5 koppla denne odjur i mitt tycke. men själv så är jag ingen katt älskare men RESPEKT ! är något så jag högaktar. det visade du med detta meddelande är som bortsprunget hos er familj vilja säga. kan se framför mig hur ni gormar och går på och reagerar som anabola likande misshandlade individer i truppstrid med dåligt omdöme. Jag tolkar som om du hotar att mörda kateterna. Det är straffbart. Mycket besviken på dig för jag trode du hade något bra i dig. Och att alla pratade lögner, men nu visar du dig. detta är du missunnsam. hatisk, uppviglare ja du vissar ert rätta jag. Sådana mån som gör som din man brukar vara knarkare i grunden eller helt socialt störda. erfarenhet . så fy för sådana som er. Hoppas era barn slapp bevittna ert tragiska omoraliska agerande i detta fall. OCH anmäl nästa gång du ser barn far illa . för det var inget hedervärt i att bara gå och låta barnet lida. Skulle aldrig kunna göra det Du gjorde. Dessutom finns det något som heter psykisk misshandlande. det är värre är fysisk. jag anser att agera ut som ni gjorde i detta fall är det. Även om jag är ledsen för hur ni fick växa upp så rättfärdiga det aldrig nuet. Är inte bättre själv mot dig nu, som du är mot andra ( djur som människor) men jag mår bra av att säga mitt, så som du säger ditt / ankis

  14. Helena Nilsson Springare

    Svar till ankis (2011-12-03 14:33)
    Hej Ankis! Tack för att du tagit dig tid att skriva en så lång kommentar. jag förstår ju att vi tycker väldigt olika i den här frågan och självklart respekterar jag dina åsikter till viss del.
    Tyvärr måste jag göra dig besviken och förstöra din teori om att vi är knarkare och socialt störda.

    Inte heller är jag hatisk och missunsam. Alla får ha sina åsikter och katter på samma ställe. Dock ser jag gärna att kattbajset håller sig borta från vår sandlåda! Ha det bra Ankis 🙂

  15. anki

    Helena DU har ingen sandlåda…Det är allas . Vad förstår du inte?Varför är du så själscentrerad? Du kallar dig elak, därmed bjuder du in … därmed väljer jag att skria till någon som BER om det. Du spyr galla över alla som inte är som du. jag tycker som du om mycket men JAG bloggar itne ocvh tar mig TD att skriva långa inlägg om det… 😉

  16. Helena Nilsson Springare

    Svar till anki (2011-12-04 11:07)
    Hej igen Anki. Jag har aldrig sagt att det var MIN sandlåda, utan vår då den står på vår gård där det bor många barnfamiljer som känner precis som jag gör: Att vi inte vill ha kattbajset på våra barn vilket vi tyvärr får då katterna bajsar där.

    Jag vet inte varifrån du fått att jag är självcentrerad? Men visst, jag skriver kanske mycket om mig själv ibland. Dock upp till dig att läsa. Eller ej.

    Dessutom är det ju kanske inte ”elak” jag är, utan bara att jag… e… lack..? Fattar du? En ordvits *skrattar* Ganska kul faktiskt. Och än en gång: Tack för din kommentar.

  17. MaskrosMorsan ...

    Hejsan…ville dela med mig av min syn på det hela…gillar alla djur och skaffar man djur så följer det ett djurägaransvar med, det finns lagar och regler runt både tillsyn och ägande av djur plus att alla kommuner har egna regler också och bostadsbolag kan också ha det. Sen finns det nått som heter god grannsämja, sunt förnuft också =)

    http://www.kattstatus.se/

    http://www.hittekatten.se/tillsyn.html

    Katten har dock urusel status, tyvärr och man kan ej skylla på dess natur osv. då den är importerad hit – fanns ej tamkatter här från början. Och alla lagar kring hunden finns också för katten…

    http://www.katterian.se/kattfakta.asp

    Angående dess natur – jägare…så då är den inte enligt naturen ej ett sällskapsdjur – vilket vi människor gjort den till och skulle den få leva enligt sin natur så skulle den också ha fienden – andra rovdjur och det skulle ej finnas så pass många som över 1,6 miljoner i Sverige idag för här fanns den ej naturligt från början!

    http://www.raddakatten.se/index-filer/Page986.htm

    http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19880534.HTM

    Det jag rekommenderar är att man ringer djurinspektören (miljö och hälsa) som skall finnas i varje kommun, frågar om råd och anmäler djurägaren för just sanitär olägenhet m.m.

    Och alla kattägare framför allt borde ta sitt djurägaransvar och vaccinera, id märka och kastrera ute levande katter, så man slipper flera katter (hemlösa, icke önskevärd) och sjuka katter!

    http://www.sweden.gov.se/sb/d/6380/a/58045

    Har varit aktiv i katthem tidigare och där dog ett stort antal katter av smitta från en hemlös övergiven ute katt, som togs om hand då den var i bedrövligt skick…

    Människan kallar sig djurvän *hm* ta då hand om era djur!

  18. Helena Nilsson Springare

    Svar till MaskrosMorsan … (2011-12-10 08:53)
    Jag gillar ju också djur. Katter har jag haft några stycken också.
    Just katter är ju så oskyddade ute när de strövar på egen hand. farligt för dem och äckligt för sandlådorna. Men jag antar att det är ett problem som alltid kommer att finnas! Tack för den långa kommentaren! //H

  19. Eva Valltjärn

    Hej!
    Jag vet inte om du fortfarande har denna kattbajs-blogg igång. Jag har 2 schäfrar som är enormt väldresserade samt en birmakatt. Jag går ut med dem alla i koppel tills vi kommer ut till skogen. Där får de göra sina behov, för aldrig någonsin skulle jag vilja reta en annan människa med vad mina djur lämnar efter sig, för eftersom de är mina gulle-grisar vill jag att alla ska veta att jag sköter och håller efter dem på bästa sätt.
    Jag har alltid bott uppe i skogen tidigare men nu flyttade jag in till civilisationen på nyårsaftonen, till en liten radhuslänga med 5 lägenheter i varje länga. Jag såg till min stora förskräckelse, att både på framsidan och baksidan vid min uteplats, var det en MYCKET väl etablerad kattlåda, en halv meter från mina dörrar. Då mina hundar är såååååå hjälpsamma med att plocka upp och svälja vad andras katter lämnar efter sig, blir det ett problem till för mig. Det blir en tävlan mellan dem vem som hinner först. Jag unnar ingen av dem detta nöje!!!!!
    Jag gjorde en anmälan till hyresgästföreningen, som ledde till att jag blev ombedd att själv kontakta kattägaren. Hon är mycket medveten om vad hennes katter ställer till med men struntar helt i det. Att varje dag få plocka kattbajs både på min fram-och baksida tar fram mina allra elakaste sidor. Till slut tog jag upp en nygjord färsk stinkande hög i en plastpåse som jag lade in på damens hallgolv, i påsen, och sa att innehållet tillhörde henne. Efter det har folk slutat hälsa på mig och jag har fått hotbrev där det står att om jag inte slutar med att trakassera denna ”försynta djurälskande kvinna” (hela hennes hem ser ut som gamla tiders ingrodda rökrum…så är hon djurvän då som låter sina djur vistas i denna hemska miljö?)…så kommer jag att bli polisanmäld för att jag trakasserar henne. Anses det som trakasserier att inte känna översvallande glädje över att varje dag få plocka andras kattskit? Måste jag acceptera att få trampa i en kattlåda med mina djur på vägen in och ut i mitt hem?
    Så blir jag kontaktad av stiftelsen som jag hyr av och får reda på att den nya lagen, minsann inte anser att kattbajs är en sanitär olägenhet utan något som alla grannar måste acceptera. Jag höll på att få hjärnblödning av ilska. Jag sa då, att om jag plockar upp skitarna och trycker in dem i tantens dörr och på hennes fönster? Svaret blev då, att då åker jag dit, för bajset anses bara gulligt om det ligger kvar framför MINA dörrar. Jag vet inte var jag som hyresgäst anses ha för laglig rätt till att få sätta stopp för att bli utsatt för galenskaper av tokiga grannar..Om de kommer på att vilja riva sönder min bil, att plocka bort mina dörrlås, krossa mina rutor, inte får försvara mig om de våldtar mig, m.m allt för att kränka mina behov av att vilja freda den ynka lilla plätten som anses vara min så länge som jag är en skötsam, försynt hyresgäst som alltid betalar in min hyra i tid. Jag har helt tappat glädjen av att bo här. Jag känner mig grymt deprimerad. Jag känner mig som en modern variant av hur negerslavarna tvingades få stå ut med, för dessa stackars misshandlade själar ansåg de vita vara helt rättslösa. Om vi ska få en bättre värld, så måste ju alla bidra med att göra sitt bästa så att grannarna, om man nu bor i samhällen, inte blir störda av varandra. Jag kommer ALDRIG att acceptera denna nya lag som säger att jag helt rättslöst MÅSTE bara tacka och ta emot alla nya stora illaluktande skitar!!!!!…”Stör du dig på dem så plocka upp dem själv!” blev jag tillsagd.

  20. Eva Valltjärn

    Hej!
    Jag vet inte om du fortfarande har denna kattbajs-blogg igång. Jag har 2 schäfrar som är enormt väldresserade som jag haft som tjänstehundar för att hjälpa folk i nödsituationer med,samt en birmakatt. Jag går ut med dem alla i koppel tills vi kommer ut till skogen. Där får de göra sina behov, för aldrig någonsin skulle jag vilja reta en annan människa med vad mina djur lämnar efter sig, för eftersom de är mina gulle-grisar vill jag att alla ska veta att jag sköter och håller efter dem på bästa sätt.
    Jag har alltid bott uppe i skogen tidigare men nu flyttade jag in till civilisationen på nyårsaftonen, till en liten radhuslänga med 5 lägenheter i varje länga. Jag såg till min stora förskräckelse, att både på framsidan och baksidan vid min uteplats, var det en MYCKET väl etablerad kattlåda, en halv meter från mina dörrar. Då mina hundar är såååååå hjälpsamma med att plocka upp och svälja vad andras katter lämnar efter sig, blir det ett problem till för mig. Det blir en tävlan mellan dem vem som hinner först. Jag unnar ingen av dem detta nöje!!!!!
    Jag gjorde en anmälan till hyresgästföreningen, som ledde till att jag blev ombedd att själv kontakta kattägaren. Hon är mycket medveten om vad hennes katter ställer till med men struntar helt i det. Att varje dag få plocka kattbajs både på min fram-och baksida tar fram mina allra elakaste sidor. Till slut tog jag upp en nygjord färsk stinkande hög i en plastpåse som jag lade in på damens hallgolv, i påsen, och sa att innehållet tillhörde henne. Efter det har folk slutat hälsa på mig och jag har fått hotbrev där det står att om jag inte slutar med att trakassera denna ”försynta djurälskande kvinna” (hela hennes hem ser ut som gamla tiders ingrodda rökrum…så är hon djurvän då som låter sina djur vistas i denna hemska miljö?)…så kommer jag att bli polisanmäld för att jag trakasserar henne. Anses det som trakasserier att inte känna översvallande glädje över att varje dag få plocka andras kattskit? Måste jag acceptera att få trampa i en kattlåda med mina djur på vägen in och ut i mitt hem?
    Så blir jag kontaktad av stiftelsen som jag hyr av och får reda på att den nya lagen, minsann inte anser att kattbajs är en sanitär olägenhet utan något som alla grannar måste acceptera. Jag höll på att få hjärnblödning av ilska. Jag sa då, att om jag plockar upp skitarna och trycker in dem i tantens dörr och på hennes fönster? Svaret blev då, att då åker jag dit, för bajset anses bara gulligt om det ligger kvar framför MINA dörrar. Jag vet inte var jag som hyresgäst anses ha för laglig rätt till att få sätta stopp för att bli utsatt för galenskaper av tokiga grannar..Om de kommer på att vilja riva sönder min bil, att plocka bort mina dörrlås, krossa mina rutor, inte får försvara mig om de våldtar mig, m.m allt för att kränka mina behov av att vilja freda den ynka lilla plätten som anses vara min så länge som jag är en skötsam, försynt hyresgäst som alltid betalar in min hyra i tid. Jag har helt tappat glädjen av att bo här. Jag känner mig grymt deprimerad. Jag känner mig som en modern variant av hur negerslavarna tvingades få stå ut med, för dessa stackars misshandlade själar ansåg de vita vara helt rättslösa. Om vi ska få en bättre värld, så måste ju alla bidra med att göra sitt bästa så att grannarna, om man nu bor i samhällen, inte blir störda av varandra. Jag kommer ALDRIG att acceptera denna nya lag som säger att jag helt rättslöst MÅSTE bara tacka och ta emot alla nya stora illaluktande skitar!!!!!…”Stör du dig på dem så plocka upp dem själv!” blev jag tillsagd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.