Märkligt…

…att man i Gällivare av alla ställen där det bara  finns EN enda möbelaffär (förutom jysk då som jag inte räknar som möbelaffär) kan hitta hela fyra kandidater till ny soffa som ska få flytta in på nya adressen hemma i Umeå.

Fyra helt grymma soffor till både bra pris och kvalité. Det kommer med andra ord att bli lite knepigt att välja. Vi har två skinnsoffor hemma som vi varit supernöjda med men som nu ska få tacka för sig eftersom tvrummet är ganska litet och för att vi ska få ut lite mer av ytan så byter vi nu ut de två sofforna till en enda stor soffa.

Dessutom har vi ju mest samlat på oss gamla, billiga möbler under de senaste åren som vi själva rustat upp så nu blir det alltså att slå på stort och faktiskt köpa nytt.

Men hur kommer det sig att man inte kunnat hitta en fin soffa i alla Umeås möbelbutiker? Har inte hittat en enda soffa som jag gillat och priserna på det man kanske gillat litegrann harfått håren att resa sig i nacken.. brr..

Helt galet! Så jo.. Nog verkar det vara i Gällivare vi kommer att hitta den nya soffan.

Dessutom har jag igår som vanligt fyndat på Röda korsets klädmarknad här i Gällivare. Det märks tydligt att det flödar gruvpengar i stan för de begagnade kläderna går inte av för hackor kan jag säga. Tänk er en sprillans ny tröja från peak performance som jag kommer att kunna sälja på tradera för sisådär trehundra spänn… Tänk sedan att jag själv bara betalat 25 spänn för den. Eller dieseljeansen som jag betalade tie spänn för. Tur för mig och trist för någon märkesfixerad person som inte bryr sig om pengar och som lever efter slit och släng principen.

"Slit och släng gör dig BÄNG"

(vilken bra slogan jag kom på!)

Haha.. 

"Denna fick jag 360 kr för förra året. Jag betalade 40. Bra bissniss eller vad?"

Annars har vi det bara lugnt och skönt jag och Jimmie. Vi hänger med Mimmi och morfar och lägger oss i tid på kvällarna. Men ikväll blir det utgång med kusinus Linus och imorrn åker vi hemåt.

Avslutar detta inlägg med dagens klokord från min kära mormor:

"Livet är för kort för att man ska slösa bort det genom att lägga tid att vara arg och bitter på folk. Man ska glädjas över det man har istället för att vara avundsjuk på det andra har"

Så sant så!

3vlig lördag till alla.

 

 

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Nu är nog inte så längre p.g.a. konkurrensen från storstädernas stormarknader, men när jag bodde på landet och behövde handla något så fanns det man behövde antingen hemma i butiken eller så fick man beskedet, ”Nej, men vi kan beställa åt dig. Kommer på torsdag”. Till rimliga priser dessutom, dock inte nödvändigtvis alltid = jättebilligt.

    Numera så åker man från butik till butik till butik för att jaga rätt på allt man behöver. Varken bra för miljö eller tålamod… Betalade gärna extra för att slippa.

    Så därför är det extra roligt att höra att i ”lilla” Gällivare är utbudet så stort och bra att du drabbas av i-landsproblemet ”vad ska jag välja?”. Lycka till med soffköpet!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2012-04-21 12:42)
    Det är det som är så kul med Gällivare 🙂 Att det inte fått så många slängar av storstadssjukan.. Ännu!

    Hittar alltid mycket kul här, men mest då gamla saker. Sen känns det kul att gynna en liten ort. Och femtitvå mil är ju ingen sak att frakta en soffa tycker jag *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.