Översexualiserat skit!

 Precis! Helt översexualiserat samhälle har vi ju idag.. Och värre blir det.

Tänk på 50 talet.. Då var en flicka en "dålig flicka" om kjolen gick över knäna på henne (!!)

Men idag kan till och med småtjejer gå halvnakna och se ut som porrstjärnor utan att ens någon reagerar. Såg bröstvårtan skymta fram idag i en ung tjejs urringning och jag kunde inte låta bli att fundera över hur många fler än jag som sett den under dagen.

Har hittat x antal bloggar på nätet som skrivs av 12-15 åriga småflickor där bloggtitlarna allt för ofta har ord som "sexy" och "bitch" och "hot" och lite diverse andra saker som anspelar på saker som en fjortis inte ens borde vara i närheten av. Sen att man i bloggarna får se både när de hånglar med x antal personer (ibland med flera samtidigt) och hur de ligger halvnakna i solarium och hur de skyltar med sina stringtrosor och push-up behåar gör mig bara så.. så… Jäkla beklämd.

Ja, ledsen rent av. Och mitt i allt kan jag inte låta bli att undra om deras morsor och farsor vet hur de poserar och hur de rent viker ut sig så sexigt de bara kan och hur mycket sexuella undertoner som de (medvetet eller omedvetet) faktiskt förmedlar till ALLA som hittar till deras bloggar.

Hur många pedofiler och fula gubbar (fula gubbar kan vara snygga killar i 20+ ålder också, glöm aldrig det) sitter och myser över alla dessa smygerotiska bilder på oskyldiga flickebarn som inte fått lära sig hur man agerar / uppför sig på internet?

Sitter kanske mamma och pappa och tittar på big brother eller något annat hjärndödande program medans lilla fjortis sitter framför sin alldeles egen laptop och fotar sig själv plutandes och halvnaket med urringat ner till naveln?

Jaa.. det är vanligare än vad DU tror.. och vad DU tror också för den delen. (Jasså…? Du tror att din lilla dotter är oskyldig till sånt snusk? Ahapp. Lev i förnekelse och fortsätt zappa på tvn då medans du slutar läsa detta inlägg NU!)

Sedan är det ju så otroligt tragiskt att en del småtjejer tror att det enda livet går ut på är att få uppmärksamhet för sina avklädda kroppsdelar. En tjej som avslöjar sina kroppsliga hemligheter för allt och alla blir ju kasserad snabbare än svensk sommar, men de fattar dem inte själva. Och det är så sorgligt att inte fler föräldrar håller lite mer koll på vad deras småflickor gör på internet.

Ta en titt föffaan!

Sen är det ju helt sjukt när morsor vuxna kvinnor gör ALLT för att se så unga ut som möjligt.. Botox, ansiktslyft, silikon och allt möjligt skit som kan bromsa åldrandet sisådär en halvtimme medans döttrar småtjejer gör ALLT för att se så vuxna ut som möjligt. Sminkar sig som clowner redan i femte klass, högklackat redan som tolvåringar, porriga underkläder på mellanstadiet osv osv.. Galet eller vad?

Nä, nu blev jag lack…

Och less…

Och lite trött på vuxnas ignorans på ett begynnande problem.

Nu skiter jag i detta och går och sover.

Godnajt!

PS: Du åldras och DÖR du också en vacker dag! Sad but true..

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

  1. Max

    Ja, visst är det fruktansvärt! Unga kvinnor får utforska sin sexualitet helt fritt, och lära sig av sina egna framgångar och misstag. Helt horribelt!

    Nej, det är fullständigt oacceptabelt. Vi måste genast trycka tillbaka allting till en standard som var som på 1930-talet. Där var tjejerna fina och kyska, visade inga bröstvårtor förrän på bröllopsnatten och aldrig efter det igen för man gjorde ingenting med lysena på.

    Det är helt klart så att föräldrar ska få bestämma över sina barn, helt och hållet ända tills de har gift sig med en av föräldern godkänd partner. Vi måste genast täcka över dem med stora svarta säckar så att bara ögonen syns, och att därigenom undvika att visa upp minsta lilla syndiga upphetsning. Ögonen får inte heller vara för sexiga, för då kanske nån blir störd av det.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Max (2012-04-26 09:18)
    Tack för en.. intressant kommentar!

    Själv tycker jag väl att det borde räcka med att försöka skydda dem från den här så kallade ”utforskningen av sin sexualitet” så offentligt.

    Med tanke på att saker stannar på internet i all oändlighet så vore det väl bra om föräldrar såg till att dessa omogna fjortisarna (för de ÄR omogna på många plan) inte gjorde allt så offentligt och att vissa saker kanske man ska behålla för sig själv?

    Är det verkligen så hemskt om mammor och pappor brydde sig LITE mer om sånt här?

    Det trista är att så många morsor och farsor har så mycket med sina egna spännande och intressanta liv att de helt enkelt inte har varken tid eller ork att hålla lite bättre koll på sina ungar. Därmed inte sagt att man ska låsa in dem och bestämma deras partner osv… Bara en liten efterlysning om lite mer ansvar.

    För vissa saker kan inte småtjejer och småkillar hantera själva. Så är det bara. Lika lite som du kan skicka ut en treåring att knalla själv efter E4an. Men det är det ju ingen som gör… Så varför inte lära dem att värna om sig själva på nätet?

    Men jag antar att du är en av dem som diggar den här översexualiseringen? Det tragiska är att snart finns inga gränser att överskrida. Och vad fan gör man då?

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Ehhh… jag måste bara få göra en liten reflektion, angående Max kommentar. Nu pratade Helena om unga barn, ungdomar, små tjejer… och Max skriver unga kvinnor. Ursäkta men det är en viss skillnad här.

    Om Max tycker det är ok att en 12-15 åring sringer och visar upp sig så tycker jag att du, Max är ute och cyklar, det är inte ok, det är hemskt, och om du hade egna barn eller en gång får det, så begriper du nog bättre vad det hela handlar om.

    Om det sedan är en 18-20 åring, så gör dom precis som dom vill, men jag tycker fortfarande, och många med mig, att det är bedrövligt då naket eller halvnaket ska vara något man ska ta sig fram på, inte vad du har i huvudet. Jag är överlycklig över att slippa vara i den åldern idag, tro mig, och kolla sedan upp hur många ungdomar som idag går in i väggen, lider av djupa depressioner, mår så fruktansvärt dåligt att dom inte klarar sin vardag, och så vidare.

    Betänk detta och fundera ett tag på, vad det kan bero på. Inte är det då i alla fall för att dom är precis som små barn en gång i tiden var, utan dator, mobil, ett yttre som ska duga åt alla, och gör det inte det så opererar vi lite osv. Det ligger nog mer prestationsångest bakom, man ska vara precis som alla andra, och ju mer du visar upp, desto mera uppmärksamhet får du, men passa dig, sen ligger du risigt till då folk börjar kasta skit på dig.

    Jag tror inte att jag är ute och cyklar, även om det givetvis inte, går att säga att detta gäller alla. Tack för ordet!

  4. Alexandro Kröger Degerfeldt

    Det är ju bara att gå i en klädaffär nu förtiden så blir man inget anant än…förbannad. Bikinis till femåringar, rosa dessutom. Gör man ett besök på en högstadieskola så blir man deprimerad, unga tjejer som sminkar sig så enormt varpå killarna i deras klass dreglar över de så att snusen rinner ut ur munnen på dom. Ursh!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-04-26 10:14)
    Det är ju just den här acceptansen och avtrubbningen som gör att folk tycker att det mesta är normalt idag. Helt galet och just när det gäller våra ”små” så vill vi väl skydda dem från sånt som ÄR dåligt?

    Att visa upp sig här och där på internet när man är tretton år i string och push-up.. hmm.. *funderar*

    Tänker man på att det kan få konsekvenser om fem, tio eller hundra år? Jag tvivlar! Dessutom är internet så pass ”nytt” och jag tycker absolut att det borde införas någon slags internetskola i grundskolan. Varför inte liksom?

    Precis som i hemkunskap så behöver man kanske lära sig lite grunder även om beteende på internet. Tycker jag alltså..

    Nåväl, det är sorgligt att så många blundar för problem som förmodligen blir ÄNNU större för enskilda personer i framtiden! Att unga tjejer mår så dåligt idag borde ju vara en varningsklocka bara det och inte lär de må bättre av att måsta vara sexobjekt redan i tolvårsålder.

    Bra skrivet Maria!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Alexandro Kröger Degerfeldt (2012-04-26 10:49)
    Precis! Det börjar ju så otroligt tidigt idag. Att vuxna gör sig själva till sexobjekt må ju vara. De väljer ju själva. Men att barn och ungdomar så tidigt tror att ”så här ska man vara och göra och se ut” och dessutom ställer upp på allt möjligt som de tror är ”normalt”…

    Nä, fy. Det känns verkligen inget vidare.

    Tack för din kommentar, det är intressant att få höra en ung killes åsikter i ett aktuellt ämne tycker jag!

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Sofie (2012-07-19 17:37)
    Anmält? Oj.. det var värst, men tjaa.. jag antar att det alltid finns dem som tycker att man skriver idiotiska saker men det var ju ändå rumsrent kan jag tycka.. Det var i alla fall en kul debatt att följa 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.