Längtar och längtar

Längtar som bara den till på fredag. För då ska jag klippa bort hälften av allt mitt hår och det är rätt mycket så det kommer att kännas SKÖNT som bara den.

Utväxten är ovanligt mörk och jag ser riktigt trist ut faktiskt. Nu ska jag snygga till mig ordentligt och klippa bort extra mycket. Blev lite inspirerad av min vän Linda och hennes lilla B.

På fredag får jag mest troligt ett paket också som innehåller lite roliga preparat. Bland annat kollodialt silver (otroligt spännande produkt, läs gärna om den) och kokosolja som jag ska använda både invärtes och utvärtes.

Jag får lätt eksem och lite obalanser i huden under vintertid. Något jag lärt mig leva med även om det är jobbigt ibland. Jag har testat allt och lite till och nu är det dags att testa detta så om någon av er läsare har provat det här med kollodialt silver eller har andra erfarenheter så berätta gärna. Jag är så nyfiken på detta och det låter i alla fall som att det kan vara fantastiskt bra på väldigt många sätt. Och jag älskar ju sånt som får mig att må bra så det är klart att det ska provas!

Jag gillar ju alternativa metoder och det här med naturpreparat och homeopatiska behandlingar är något som hittills hjälpt mig en hel del vad gäller huden. Vanlig sjukvård erbjuder ju mest snabba lösningar i form av piller eller smörjor och krämer som innehåller hemska kemikalier som kan göra problem och åkommor mycket, mycket värre.

Tycker förresten att det är konstigt att så många läkare som kallar vissa preparat för svammel och kalla homeopater för kvacksalvare.

För om man tänker efter… Vad fanns först? Naturen eller plastburken med kemikalieinnehållet? Dessutom är människan faktiskt en biologisk varelse som mår långt bättre av preparat med naturligt innehåll. Kanske något att tänka på? För ofta finns det alternativ till det där syntetiska preparatet som på sikt kan få dig att må ännu sämre.

Våga testa andra vägar *tipsar*

Kortare och mörkare ska det bli på fredag!

 

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Therese

    det är jättebra att det finns olika alternativ 🙂
    för vissa är dom ”kemiska” krämerna det enda som funkar.. och för andra funkar dom inte alls.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Therese (2012-05-08 16:44)
    Det finns ´så mycket ingredienser i syntetiska krämer som är farliga för huden i långa loppet.
    Det värsta är ju den här jäkla mineraloljan som till och med används i babyolja och i andra produkter för barn.
    Men det som jag är mest känslig för är konserveringsmedel som finns i de flesta syntetiska krämer.

    Man ska vara noga med att läsa på innehållsförteckningen oavsett vad det är. Mat eller kroppsvård 🙂

    Här är iaf en jättebra informationssajt om just mineraloljor:

    http://mineralolja.info.se/

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Therese (2012-05-09 19:58)
    Jag förstår ju det 🙂 Jag har ju fem och sex år mellan varje barn och jag kände mig som en nybörjare varje gång. Plus att det var extra roligt med en liten som man kunde ägna sig mycket åt. Och att bara ha ett blöjbarn är ju rätt skönt!

  4. Catharina Alperud

    Hallå i Bloggen! Detta med att våga alternativa saker är jag ett stort fan av! Jag kokar egna huskurer åt de vanligaste åkommorna.. Kidsen ber om ”häxbrygd” under snoriga och hostiga perioder och själv har jag i flera år enbart använt olja till min hud i det närmsta. Så kokosolja har funnits läääänge… både i mat och PÅ kroppen! Sedan som ett tips kan du ju ju gå och köpa kallpressad sesamolja, enligt ayurvedisk livssyn något av det mest essentiella man kan använda. Det helar inifrån och ända in på skelettet. Själv smörjer jag ryggen ja främst i länden då med det, svettas ut floder då kroppen renar sig och sköljer även mun med det. Sedan använder jag strandnyponpulver mot värken och stelheten samt MSM till snabb återhämtning…. Japp! I år har jag dessutom beställd en mängd gamla medicinalväxtfröer som jag håller på och ska börja så lagomt till utplantering i trädgårdslandet.

    Men nu…. Hårklippning, efter ett HELT år med hår… så det är långt, krulligt och ostyrigt… fixar en lämpligare frisyr så sommaren inte behöver ägnas åt att hela tiden fixa och dona… samt ha det ivägen… 😀

    Trevlig helg och vinkevink från mig!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Catharina Alperud (2012-05-11 10:09)
    Hej. Nu har jag fått mitt paket. Beställde faktiskt en burm MSM också. En jätteburk på 500 kapslar så nu ska här testas och detoxas. Har påbörjat silver och msm idag. Spännande.

    Det är helt otroligt hur mycket spännande saker inom alternativ kropps / hud / hälsovård som finns.

    Jag brukar också göra en riktig häxbrygd på chili, nejlikor, iperoxte, ingefära och honung. Knäcker alla bacillusker direkt! Skitbra ju 🙂

    Kokosoljan har jag smort ikväll.. nu sitter jag och luktar som en bounty. Har blandat en liten sked i mitt te ikväll också. Jättegott så denna produkt blir återkommande 🙂

    Trevlig helg till dig me!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.