Nya tankar om gamla nummer..

 …har jag haft i några dagar så nu har jag gjort slag i saken och sagt upp bägge mina telefonabbonemang. Så i Augusti så blir det ETT nytt abbonemang och ETT nytt nummer som jag tänkte skulle få vara hemligt för alla utom familjen, vännerna, jobbet, skolan, dagis och kanske några till om det är nödvändigt.

Dessutom har vi ju numera en hemtelefon som man knappt minns att man har. Synd för den tänker jag börja använda lite oftare.

Hursomhelst, det ena numret har jag haft i över tio år (!!) och med tanke på hur många som har mitt nummer och som inte borde ha det så känner jag nu att det enda sättet att minska den här jäkla man-är-så-jävla-tillgänglig-dygnet-runt-så-att-det-börjar-vara-helt-sjukt grejjen så tar jag hela skiten ett steg till.

För även om jag stänger av ljudet på min mobila lur efter klockan tio på kvällarna så händer det ofta att man fått sms eller har missade samtal precis när som helst mellan 22 och 07. Det kan vara allt från att någon frågar om man kan skjutsa / hämta. Eller någon som undrat "Hur ere me dig nuförtiden då?" eller någon som undrar om man ska ses nästa dag eller vad som helst. Alltför ofta är det även såna här JÄVULSKT irriterande kedjesms som inte går ut på ett jävla skit annat än att man ska skicka det till tio personer eller såna här masshälsningar som bara gör mig jävligt less. (Finns det en tanke som du vill skänka just MIG så skicka hellre något personligt nästa gång. TACK!) Avskyr massutskick. Det är både onödigt och oförskämt!

Så ja.. det är dags att byta nummer. Har insett att en hel del nummer i min egen telefonbok är i det närmaste okända för mig och det skapar också lite irritation när man måste kolla på eniro då och då för att man kanske varit osmart och bara skrivit in ett förnamn. För numera har man ju en hel del nummer till andra mammor och pappor med tanke på att man är mamma till både en trettonåring och en sjuåring som har egna och ganska stora kontaktnät.

Personer som jag inte varit i kontakt med under det senaste året plockar jag bort från min telefonbok och personer som jag inte vill ska ringa mig kommer jag ju av naturliga skäl också plocka bort.

Jag tror att det kommer att bli ganska skönt och jag tror att den här känslan av att man borde och måste och ska vara tillgänglig jämt och ständigt kommer att försvinna den med.

Vad tror ni?

Min kära C2 som jag både älskar och avskyr..

Nu är det dags att klippa den ofrivilliga navelsträngen…

Fast det blir först i Augusti!

haha…

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2012-05-14 00:05)
    Wow.. Först ut med att gratulera 😀 Tack spanky. jag blev jätteglad. Själv är jag världssämst på att minnas folks födelsedagar.. ehrm… Kram på dig!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Grattis Helena på 30+ dagen, fast vissa blir ju aldrig äldre än 18, men det är väl också som man brukar säga, åldern är ju vad man själv gör den till. Haha… jag är ju bara 18 själv…ju. Hoppas du får en kanondag och kanske nån fin liten sak eller något annat.

  3. tiger

    Grattis på födelsedagen!:)

    Jag avskyr också kedje-sms och skickar ALDRIG vidare! Känner du stress över att vara för tillgänglig gör du helt rätt i att byta nummer. Go for it!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-05-14 13:31)
    Tack Maria 🙂 Jag började ju dagen med att sucka över vädret.. men å andra sidan så har jag ju sol i hjärta och sol i sinne *skrattar*

    Precis.. efter 18 blire bara plus… men utan siffra hehe…

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till tiger (2012-05-14 13:39)
    Tackar så mycket 🙂

    Ja, nu tycker jag att det får räcka med tillgänglighet. Vill ju inte göra mig till ovän med min redan överbelastade telefon så nu sätter vi stopp!! Haha.. kram på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.