Medelålders??

Vilket konstigt ord egentligen. NÄR är man medelålders liksom? Om vem bestämmer medel på ålder? Är det någon statistiker som bestämt att just denna ålder är medelålder? Ja, jag kollade ju på wikipedia förstås men int blev jag väl så mycket klokare för det.

Enligt mig själv så är jag ju mest hela tiden sisådär tjugufem eller åtminstone inte mer än tretti *host* Ja, rent mentalt då alltså även om jag ibland kanske till och med platsar i trotsåldern ibland. Det vill säga sex eller tretton år haha.. men det beror ju som sagt lite på sällskap och omständigheter.

Nåväl, jag skulle bara vilja höra om det finns speciella riktlinjer gällande kläder för personer i MEDELÅLDERN. Någon som vet?

För när man passerat tjugofem år så kommer man INTE undan med korta toppar där magen sticker fram. Eller så lågt skurna brallor så att det nästan blir oanständigt. Inte heller kommer man undan med att ha så korta kjolar så att trosorna syns.. Fast å andra sidan är det ju knappast klädsamt på småtjejer heller.

Självklart ska man ju klä sig i sånt man gillar och trivs i men vissa kläder känns så väldigt "fjortis" eller väldigt mycket "tant".

Är man tant om man diggar städrocksliknande klänningar i polyester med märkliga mönster och färger? Är man fjortis om man diggar gummikläder i neonfärger?

Ja, Jag vet inte..? You tell ME!

Glappet där emellan då? Jag har liksom ingen lust att klä mig i blommiga blusar med guldfärgade knappar. Inte vill jag heller köpa trasiga jeans som till och med Madonna skulle rodna över. Snickarbrallor NEJ tack.. sånt är väl för gravida? (Vilket jag aldrig ska vara fler gånger i livet)

Stringbikini? ALDRIG…  Regnrock i galon? No way… Tubsockar? Verkligen inte… Jeans i manchester? *fnyser* Näpp! Axelpuffar eller pastellfärgade plagg? *vägrar*

Men vaffaaaan…

Vad ska jag ha på mig då? Jag är den medelåldriga, halvfjortiska, tråkiga tjejen som vill vara superbekväm men ändå så där avslappnat snyggt klädd men ändå lite annorlunda samtidigt som jag ändå vill passa in och inte väcka för mycket anstöt hos övriga medelåldrisar…

*skrattar högt*

Så berätta gärna: HUR ska (läs: bör) man egentligen klä sig när man närmar sig medelåldern?

Jag smyger ju omkring och spanar på roliga kläder på barnavdelningarna då och då och så länge jag ryms i storlek 170 centilong så fortsätter jag väl med det.

Stringbikini och wet t-shirt?? Jorå, under jeansen och fotbollströjan haha…

 

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Svar till oskar grillen (2012-06-20 01:31)
    *skrattar* Ja, stringbikini känns som et plagg som inte någon passar i.. och jag har svårt att se mig själv i ett dylikt plagg. Bikini är inte min grej som tur är 😉

  2. Anders

    En kväll när det var nollgradigt ute fick jag syn på två unga tjejer klädda i kort-kort kjol. Då tänkte jag: ”De är inte riktigt kloka som går omkring så dåligt klädda när det är kallt ute”. Helt plötsligt kände jag mig VÄLDIGT gammal… Så vad man tycker är OK klädsel varierar tydligen med åldern… Visst tycker man att det är iögonfallande med de som man tycker klär sig ”fel” i förhållande till sin ålder trots att det egentligen borde vara upp till var och en att klä som man själv vill?

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2012-06-21 00:07)
    Det är ju värst på vintern.. småtjejer i nylonstrumpisar, tygskor och… DUNJACKA haha.. det är tydligen ok att frysa arslet av sig bara man är varm upp till. Ibland undrar jag om folk fattar hur jäkla LURADE de är av modeindustrin. Folk får ju se ut hur de vill och själv klär jag mig gärna lite mer än vad jag behöver, bara jag inte fryser.

    Men det jag klädde mig i när jag var fjortis skulle ju definitivt inte passa nu *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.