Diskussioner om mat…

…är ganska intressanta.

Vi moderna människor är ju rätt så upplysta vad gäller det mesta, så det vi inte kan och vet tar vi gärna reda på. Så HUR kan det komma sig att sverige och svenskarna rent allmänt inte ännu kan och vet saker som människor i andra länder tagit reda på?

Visste ni att till exempel vissa "symptom" på till exempel adhd och vissa autismliknande tillstånd kan förbättras och i vissa fall till och med försvinna med enkla justeringar i kosten?

Inte för alla individer kanske, men för en del. Men testas det? Neeej då.  Här slänger vi genast fram receptblocket och skriver ut knark till både barn och vuxna för brinnande livet utan att ens prova med andra saker innan. Som till exempel att testa det här med att utesluta eller att tillföra vissa saker i kosten.

Reumatiker til exempel. De mår ju bättre av att undvika kött. Diabetiker ska undvika socker och så vidare. Så jag väntar med spänning på att en dag få se och höra mer om detta.

Det talas om att barn och unga mår så dåligt idag, det delas ut diagnoser till höger och vänster i alldeles för stor utsträckning. Vi talar om att folk är unika och individuella samtidigt som vi ändå ska ha in alla i små fack. Vuxenvärlden är full av dubbla budskap och kan vara svår att förstå även för oss som ÄR vuxna.

Så varför är vi så förvånade att många unga mår så dåligt?

Kosten har i alla fall större betydelse än vad man tror. Läsk och socker ökar risken för depression till exempel och inte så lite heller. Visste ni det? Och vad ser man hängandes i var och varannan tonårings hand: Jo, Läsk! Eller den hemska skräckprodukten energidryck. Fruktansvärt tycker jag. Med tanke på att energidryck kan ge hjärtklappning och sömnvårigheter… Jaa.. kanske kan man tro att en unge rent har ADHD om denne dricker denna vidriga produkt varje dag?

Jaa.. kanske.. *ironisk*

Nu får jag väl skit ännu en gång att man inte ska kontrollera och lägga sig i och blablabla… *suck*

Men vaffan.. Jag vet vad jag vet och jag ser ju vad jag ser!

Men du som förälder kan faktiskt med enkla medel rätta till ditt barns hela mående. Tro mig. Jag har sett det med egna ögon och jag har upplevt det på nära håll. Jag har en god vän som har autistiska barn och h*n har förändrat sina barns liv helt och hållet till det bättre med hjälp av att skaffa sig STOR kunskap om maten. Denna människa är så otroligt fantastisk och är en sann inspirationskälla för mig.

Jag kommer i alla fall att återkomma till detta rätt många gånger i framtiden om jag känner mig själv rätt.

Vi hörs!

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Anders

    Vi människor tenderar att föredra enkla lösningar och förklaringar framför de som kräver mer ansträngning. T.ex. vill vi hellre ha bantningspiller än att ändra våra motions och matvanor. Eller läkare som trots risken för antibiotikaresistens hellre skriver ut penicillin än tar sig tid att förklara för patienten att förkylningen troligen går över av sig själv så småningom. Varför göra det svårt för sig i onödan…

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2012-07-24 18:50)
    Det där med enkla lösningar är nog rätt vanligt idag. Vi har helt enkelt inte TID till att ta oss igenom saker och att alltid ta de enkla lösningarna innebär ju många gånger att man i själva verket skjuter ett problem framför sig medan det bara hinner bli större och större.
    Ibland undrar jag vad som är på väg att hända med människors förmåga att tänka själva.

    Intuition och magkänsla ska man inte underskatta 🙂

    Tack för en bra kommentar!

  3. Sanna

    Håller med! Mat är ett stort kapitel och en viktig del i hela vårt liv och klart att det borde påverka hur vi mår?

    Har läst en bok som en tjej med tarmsjukdom skrev. Hon och hennes syster hade varsin ”kronisk” sjukdom. Hon själv hade tarmsjukdom och hennes syster reumatism. De båda ändrade sina matvanor. Hon med tamrsjukdom kom till slut underfund med att undvika mjölk och hennes syster med reumatism märkte att hon mådde bättre av att inte äta gluten.

    Hela boken handlade om hur det blir fel redan från början vid liten ålder och att en del person inte egentligen ska äta vissa saker, som tex , mjölk, gluten, eller ja socker, eller något annat och genom att helt utesluta det ur kosten så bli man fri från sina symtom

    Tror det ligger mycket i det, att man liksom kan ”äta bort” sina sjukdomar med rätt kost. Och att man också får allergier och sjukdomar pga av FEL kost.

    Annars borde det liksom inte vara så skillnad bland länder beroende på hur många personer som drabbas av vissa sjukdomar när man ser på matförhållandena som olika länder har.

    Ett hett ämne! Kan nog skriva sida upp och sida ner 😀

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2012-07-27 05:35)
    Ja, visst är det intressant när man hör talas om dem som fått superbra resultat av att ändra på sina kostvanor? Jag blir nästan förbannad över att vi i sverige är som ett jävla u-land vad gäller kunskap och information angående detta!

    Det skulle vara kul att ses nåt och vi kommer gärna ut och kikar hos er nån dag 🙂 Om ni har tid? Funderar också på att styra upp fika med Inger snart också. Hon och jag bara jobbar om varandra *suck* Men snart… haha… Kram

  5. nans

    Mitt namn är nans Min pojkvän och jag var nöjda så långt jag kunde berätta och jag trodde aldrig att vi skulle bryta upp. När hans kusin dog i en tragisk bilolycka åkte han tillbaka till filippinska för en vecka för att vara med sin familj. Jag kunde inte gå eftersom jag var i mitten av underhållande av staden klienter för arbete. Han verkade inte vara upprörd att jag inte kunde gå så jag lät honom vara. Nästa sak som jag vet, kopplas han med en gammal vän från gymnasiet, att han var kär i år sedan och de började ha en affär! Jag hade ingen aning om vad som pågick tills en månad efter att han kom tillbaka från Philippine.He fortsatte att se både henne och jag tills jag fångade honom testar hon en natt. Jag konfronterade honom och han berättade sanningen om vad som hände. Vi bröt upp och gick skilda vägar. Ingen av oss kämpat för vår relation. Jag var arg och beslöt att inte vara upprörd över det och bara hålla den i rörelse. Sedan efter ungefär en månad för att inte tala med honom blev jag ledsen. Jag ville att han skulle tala om för mig att han ville vara med mig och inte henne. Jag kontaktade Dr.okojie för en kärlek stava och han helt hjälpte mig! han kunde få honom att sakna mig dit han ville bli ihop igen. Han hade en hel del ånger och tyckte synd om inte kämpar för att hålla mig och för fusk i allmänhet. Han värderar vår relation så mycket mer nu och vi är tillsammans nu! Du kan också få din älskare tillbaka med hjälp av Dr.okojie kontakta honom genom hans e-post: [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.