Om att gå vidare…

  ..är i vissa fall ganska enkelt. Speciellt när man på förhand bestämt sig för exakt hur man vill ha det.

Jag har lättare för att rycka på axlarna åt saker idag som kanske skulle vänt upp och ner på livet förut. Jag har inte samma bekymmer över små obetydliga ting som kunde störa mig som tusan förut.

När jag hör om de elaka ryktena som handlar om mig och min familj så har jag idag mycket lättare att skaka av mig det än vad jag skulle haft förut.

(Även om det såklart är jobbigt och jag hellre skulle vara utan)

Vad beror det på då? Ja, kanske beror det på att jag äntligen har FATTAT vad det innebär att acceptera sånt jag inte kan förändra.

Jag kan ju inte förändra det faktum att det pratas bakom min rygg om hur mycket jag dricker och slår mina barn till exempel. Jag kan inte heller förändra det faktum att det finns någon som av ren elakhet ringer till socialtjänsten och berättar om hur jag spöar mina barn ute på gården till ALLAS beskådan eller om att mina barn går halvnakna och fryser halvt ihjäl på vintern. Inte heller kan jag förändra det faktum att det finns dem som påstår att jag är alkis och att mina barn är livrädda för mig.

Jag skulle kunna rasa och skrika och gapa. Jag skulle kunna bråka och ringa upp folk och fråga "Vad FAEN de menar med att snacka skit" och jag skulle kunna ge igen på tusen olika sätt när jag hör vad vissa specifika människor håller på med. Jag vet ju vilka många är vid det här laget men jag har bestämt mig för att bara…

gå vidare….

För inget skulle ju bli bättre ändå. Jag vet ju själv vad som pågår i mitt liv och jag kan ju inte ödsla tid på att försöka övertyga kända OCH okända människor om vad som pågår bakom min stängda dörr. 

Jag har bestämt att deras illasinnade skitprat säger mer om DEM än om mig och det är faktiskt en liten tröst, tro det eller ej.

Jag försöker helt enkelt bara leva mitt liv efter mina egna val och visst, jag har bloggat i några år och jag har haft åsikter om vardagliga ting och jobbiga saker men det ger ju knappast folk rätten att förtala mig för det? Och är det verkligen så att även mina närmaste är helt grundlurade och inte inser vilken alkoholiserad psykopat jag är? Funkar det verkligen så?

Att jag har retat folk på olika sätt sedan jag föddes är ju ingen hemlighet och jag har för längesedan slutat fundera på varför det är så. Det bara ÄR så. Det har jag accepterat. Man kan inte vara omtyckt av alla. Långt ifrån.

Därför nöjer jag mig med att "bara" vara omtyckt av de som faktiskt existerar i mitt verkliga liv. Det räcker gott och väl.

Vad gäller den anonyma anmälan till socialtjänsten så var den nog inte så genomtänkt, för först uppgav anmälaren att denne själv hade barn i förskoleålder för att sedan göra bort sig och säga att denne inte "riktigt vet hur man pratar med barn i den åldern och således vill låta socialtjänsten sköta den biten"

Ja, vad säger man? Jag är tämligen säker på vem som gjort anmälan, men jag har inga konkreta bevis så jag får helt enkelt acceptera den här personens galenskaper på håll. Det kan lika gärna komma mer av den här varan så jag förbereder mig så gott jag kan. Dessutom så känns det som att socialtjänsten denna gång går rätt till väga. 

Jag har till exempel varit tvungen att berätta om det på jobbet för en av mina chefer och frågat om denne kan vara referens så att socialtjänsten kan ringa och kolla om det eventuellt finns belägg för påståendena om hur mycket jag super och eventuell frånvaro från jobbet. Dessutom så kan det vara bra att vara öppen om det från början med sina överordnade och jag tror ändå att det inger förtroende vilket är rätt viktigt på jobbet vad man än arbetar med. När ryktena når chefens öron kan det vara bra att ha berättat om det.

Jag har inte ens orkat blogga om det förrns nu eftersom det ligger en liknande historia i grunden men jag har bestämt mig för att börja berätta om det hela nu. Dels därför att jag har märkt vilken förståelse jag mött från omgivningen. Både kända och okända och när jag märker hur liten skara människor är som tror på skiten som pratas så känner jag mig så pass fri att jag vill och vågar prata om detta.

 

Kanske kan jag hjälpa någon i samma sits?

 

Dessutom så tror jag att det här är ett "problem" som blir vanligare och vanligare om jag ska vara ärlig. Folk ringer anonymt till socialtjänsten av ren elakhet och försöker ställa till kaos i människors liv bara för att vara jävliga…

Hmm.. det innebär då dessutom att de barn i till exempel missbrukande familjer som faktiskt BEHÖVER hjälp från samhället kanske inte får det på grund av att resurserna går åt till att jaga vanliga familjer som lever ett lugnt och stilla liv utan alkohol eller droger.

Och handen på hjärtat alla som vill lämna en kommentar om detta: Skulle du verkligen behöva vara anonym om du ringer till socialtjänsten för att berätta om ett barn som far illa?

Jag hoppas verkligen inte det för man ska stå upp för sin sak och inte gömma sig bakom anonymitet i ett fall där det handlar om ett barns välmående!

Detta blev verkligen ett långt inlägg och det kommer förmodligen mer av detta framöver. Men jag har inte tänkt att gömma mig eller bryta ihop, eller be folk dra åt skogen, eller bli deprimerad. Nä, jag ska fortsätta leva mitt liv på exakt samma sätt som jag gjort under de senaste åren. Jag trivs förbannat bra med mitt liv och med människorna i det. Jag är inte alkis och jag slår inte mina barn och sedan är det upp till andra att tycka och ha åsikter. Det är okej! Jag vet vem jag är och det räcker.

Jag lägger mig aldrig platt för folks dumheter och jag inbillar mig att jag kanske kan ingjuta lite hopp i dem som blir utsatt för samma typ av förtal och idioti.

Jag tänker vara stark och det gillar inte mina haters så jag fortsätter helt enkelt.. jag förstår att bara det retar upp folk.

 

"Jag gillar fortfarande att vara JAG"

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Vad jag blir trött på sånt här. När andra leker GUD och tror att de vet bäst om vad andra gör. Och sedan skyller det på något kladdigt luddigt när de ska förklara sitt agerande.

    Det här med barnens bästa är ju ett sätt som får mig att bli väldigt irriterad – hur fasiken fungerar en männiksa som anmäler något som de TROR sig uppfatta. De har inget belägg för det och tar det ur luften – ett jäkla TYCKANDE utan någon förankring i verkligheten.

    Och sedan folk som säger – jag vill bara att du vet detta, vad som sägs. Frågan är VARFÖR man får veta vad andra tycker om en. Är det för att de vill ställa sig själv i bättre dager genom att säga att de HÖRT och att de vill berätta det. Varför berätta – varför nämna det till dig.

    Fasiken riktiga vänner slåss med näbbar och klor för sina vänner utan att TALA om det för dem.

    När allt händer som hänt dig så tror jag att du till sist även blir avtrubbad. Du vet ju själv vad som är sant eller inte. Du har fått självinsikt och självförtroende att även om det ligger 500 anmälningar mot dig så har du rent mjöl i påsen. Du har märkt att dessa anmälningar ligger rätt långt ned i anmälningshögen eftersom din röst har blivit hörd och accepterats hos dem.

    Ibland måste de följa upp anmälningarna och bocka för att de pratat med dig.

    Men har du tänkt på….ANMÄLAREN måste ha ett fattigt och tråkigt liv, som rent stalkar dig så. Kan det finnas någon bokstavskombination som är så populärt idag, bakom en sådan här destruktivt beteende.

    Kram
    Lisbet i bloggen bredvid

  2. Anders

    Ledsamt att läsa om de tråkigheter som du råkat ut för, men positivt att du lyckats tackla det på ett bra sätt.

    Önskar dig och din familj allt gott samt hoppas att tråkigheterna håller sig borta hädanefter!

  3. Anne

    Bra Helena! Fortsätt att gilla att vara du! Det gillar jag 🙂
    Som stödperson har jag hört om liknande händelser o du har gått rätt väg då du informerat dina chefer. Jag kan inte förstå vad som driver en människa till anonyma,osanna anmälningar! Avundsjuka,svartsjuka,illvilja,ondska? Det är knappast omtanke om era barn, för dom mår inte bra av en ledsen o stressad mamma/pappa.Det är klart att det gör ont att bli kränkt på detta sätt, vi som läser om detta tänker som du : det säger mer om anmälaren än om dig. Men det gör ändå ont! Att vuxna ska kränka/såra andra, vad ger det för signaler? Vi försöker lära våra barn vad som är rätt och fel och att respektera andra. Vad lär sig ev. barn till anmälaren? Det är en sak att anmäla ÖPPET och stå för det. Det är fegt och kränkande att göra det anonymt. Blir man anklagad för något så måste man få försvara sig , men hur gör man det mot fegisen som gömmer sig. Det är bara att hoppas att han/hon har vett att skämmas och söka hjälp för de problem som tycks finnas.
    Fortsätt att stå på dig Helena! Det är många som står på din sida.

  4. Marja Granqvist

    Men herregud, ska du brhöva gå igenom samma sak en gång till?
    Tack för att du delar med dig… jag tror att det finns många som vill stötta dig. Det är, som du säger själv, alltid bäst att vara öppen och ärlig. Om man bara orkar.
    Jag hoppas du har styrkan och stöd av människor omkring dig att komma igenom det här. Jag känner att jag blev ritkigt upprörd när jag läste dagens inlägg.
    Kramar

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2013-03-09 08:39)
    Tack för dina kloka ord Lisbet! 🙂 Ja, nog har man blivit lite avtrubbad av vissa saker och det är sant att det är nu man ser och märker vilka som står vid ens sida och vilka som inte gör det..

    Men eftersom jag är en sån som tror att det mesta som händer har nån mening.. kanske inte nu, men i framtiden kanske detta kommer att betyda något? Kanske inte för mig, men för någon annan. För jag tror att det finns dem som far mer illa än vad jag gjort av den här bedrövliga situationen och att min berättelse kanske kan hjälpa dem på något sätt.. Om ett år eller två, eller tio år! Ja, du fattar vad jag manar säkert 🙂

    Det är ju bra att socialtjänsten lyssnar, men det går inte att komma ifrån att detta kostar pengar.. pengar som kunde komma andra barn till godo.

    Och anmälaren? Hmm.. om det är den person som jag TROR att det är så är det en mycket tragisk individ som jag hoppas få slippa se och höra av igen så länge jag lever.

    Kram på dig Lisbet!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2013-03-09 10:24)
    Hej Anders 🙂

    Jag hoppas verkligen att det lugnar sig snart.. jag känner mig stabil trots att det stormar, men jag längtar verkligen efter lite lugn och ro! Tack så mycket för dina snälla ord!

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne (2013-03-09 10:56)
    Hej Anne 🙂

    Tack för dina kommentarer! Jag blir så glad över alla som lämnar positiva avtryck. Det är sånt som får en att orka stå emot alla dumma och taskiga saker som dyker upp då och då.

    Vuxna är mer lik barnen än vad man kan tro och speciellt kvinnor har en tendens att vara riktigt vidriga mot varandra. Men man lär sig massor så länge man lever och trots allt som varit tungt så är jag ändå glad över erfarenheterna. Jag har trots allt blivit en gladare och mer positiv människa just på grund av att jag verkligen lärt mig att kunna uppskatta det ”lilla”.

    Jag tar aldrig saker för givet längre och jag lever här och nu. Jag är glad att jag kan se saker från flera håll ich väljer det som passar bäst.

    Kram på dig Anne!

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2013-03-09 16:43)
    Hej Marja! Ja, det sägs ju att ”man inte får mer än vad man klarar av” och jag får väl tänka att rent statistiskt sett så BORDE det ju lugna sig med tanke på vad man fått stå ut med under de senaste åren 😀

    Jag känner mig stark i min situation och därför passar jag på att vara så öppen jag kan eftersom jag tror och hoppas att det kan hjälpa någon i en liknande situation.

    Jag ska fixa detta också och jag tackar så mycket för ditt stöd Marja 🙂 Sådana som du gör mig glad! Jag har många optimistiska vänner både IRL och här i Cyberspace! Kram på Dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.