Jag är för gammal för en DUM telefon…

 Inte nog med att jag inte kunnat lära mig det dumma åbäket sedan min kära gamla knapptelefon gick sönder för snart tre veckor sedan *suck*

Nu när jag i alla fall lärt mig smsa hjälpligt så har telefonen helt IDIOTISKA ord i ordlistan… Alltså allvarligt: Om man slinter med fingrarna på denna glatta och släta yta (hjääälp.. jag saknar knapparna!!) så kan det bli helt sjuka ord.. För vem i hela friden använder sig av ord som:

  • oljepriset (ett skämt?)
  • solidariteten (bra iof)
  • ofullständiga (vaffalls????)
  • israeliska (allvarligt talat???)
  • djurgården (jag skrattar)
  • gulsot (vardagsmat eller??)

Ja, jag hittar diverse skumma ord men alla mina egna, helt relevanta ord som jag fyllt min egen ordlista i luren med finns ju inte såklart så dessa får jag med jämna mellanrum fylla på med igen *suck*

I-landsproblem javisst.. men helt ärligt. Jag är så förbannat less på att man måste gå omkring med en massa teknik på fickan som man inte ens vill ha. Jag skiter väl i om telefonen kan diska eller gå ut med hunden. Jag vill BARA kunna ringa och smsa.. är det för mycket begärt?

Stenåldern.. kom tillbaks. Allt är förlåtet!

Och en grej till: Jag är trött på att personal på diverse elektronikaffärer skrattar åt mig i smyg och tittar på mig som om jag vore från en annan planet. Jag ÄR en helt vanlig tant i mina bästa år som tycker att vissa saker var bättre förr… Bara för att jag frågar efter sådant som knappt tillverkas längre..

Telefoner till exempel.. och tro det eller ej, men knappar ÄR faktiskt en bra grej! På telefoner och annat!

BASTA!!

Nu skulle jag ju kunna berätta om hur det var på stenåldern när tvn hade endast TVÅ kanaler och man fick GÅ FRAM till tvn (hemska tanke) och byta kanal direkt PÅ tvapparaten… som var stor, tung och kubliknande och som stod på en konstig anordning på fyra hjul.. Men det ska jag inte göra. det får bli en annan gång!

Fasn vad häftigt.. och tänk vad härligt att det inte fanns lika många irriterande och teknikrelaterade problem förr…Och det var bra.

Förresten så hörde jag detta häromdagen: Ju smartare telefon, desto dummare människa… *skrattar* Sant eller falskt?


Jag VET…

Jag håller på att bli gammal…

Och jag gillar det!

Många, många, MÅNGA saker VAR faktiskt bättre förr!!

Godnajt!

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag har en urgammal knapptelefon och bävar för den dagen när den lägger av. Jag vill bara ringa och skicka sms med min telefon.
    Inga krångligheter för mig, tack! Kram

  2. tiger

    Jag gillar teknik men ogillar skarpt den inbyggda ordlistan på nya telefonen. Livsfarligt om man inte kollar igenom ORDENTLIGT innan man skickar, haha.

    Du kanske bör skaffa en hederlig Dorotelefon med stor display och stora knappar. Inga onödiga saker utöver att ringa och sms:a. Kanske skulle vara något för tant;-)

    Ha en trevlig lördag i solen!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2013-06-07 22:15)
    Egentligen borde man ha bunkrat upp med några så kallade ”omoderna” telefoner så slipper man allt huvudbry med dessa jobbiga ”klösbrädor” haha…

    Nåväl, endera dagen hittar jag en telefon som jag gillar och tills dess så försöker jag stå ut 😀 Kram på dig Marja

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till tiger (2013-06-08 11:38)
    Jag skulle nog egentligen ha lärt mig röksignaler eller nåt. Det skulle nog passa mig bättre haha…

    Jag är nog lite mer gammal-hund-vill-inte-sitta mer än vad jag trodde för jag kan INTE lära mig min nya lur och jag är inte säker på att jag vill det heller 😀

    Knappar är BRA!! Hihi.. hoppas allt e finemangs med dig! Kram H

  5. Anders

    Ordlistorna verkar fungera olika bra på olika enheter. På min mobiltelefon så är ordförslagsfunktionen så värdelös att jag stängde av den. På surfplattan fungerar den däremot väldigt bra så där är den till stor nytta.

    Så tipset är nog att fråga runt i bekantskapskretsen om någon känner till någon modell som fungerar bra eller testa noga i butiken innan man köper. Om inte annat så brukar det räcka med att man googlar runt lite så brukar det ganska snabbt visa sig om en pryl fått bra eller dålig kritik.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2013-06-10 07:30)
    Hej Anders. Jag är ju lite insnöad vad gäller vissa saker och köper gärna samma sak i det jag gillar… samma slags kläder, samma schampo, samma sorts smink och gärna samma typ av telefon.

    Jag har kommit på att jag utvecklat en slags Asperger som jag trivs otroligt bra med och varför ändra på ett vinnande koncept? 🙂

    Synd bara att just teknik hinner utvecklas så pass mycket så snabbt att det nästan är omöjligt att få tag på en likadan telefon när man slitit ut den efter ett par år. Men skam den som ger sig.. Jag får ha min nya ett tag och kanske börjar jag gilla den lite mer om någon vecka till *skrattar*

    Hoppas allt är toppen med dig Anders 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.