Att sluta leva för tidigt…

..är det alltför många som gjort av alla dem som passerat i min tillvaro. Allt från nära och mycket kära personer, till personer som snabbt fladdrat förbi  mitt liv i en slags tillfällig periferi.

Det är alltid lika sorgligt när en ung människa lämnar jordelivet oavsett anledning och oavsett hur väl man kände dem eller inte. Unga människor ska helt enkelt inte borda kunna dö och ändå gör de just det. Hela tiden. Varje dag. Av massor med olika anledningar.

Och den värsta tänkbara anledningen är väl de som handlar om vilka val man gjort i livet. Dåliga val som leder till dåliga situationer som till slut leder till… Slutet! Det obönhörliga och definitiva slutet. Slutet som de efterlevande så smärtsamt ska leva med och som aldrig blir en början igen.

När det är slut så är det slut.

När eftertexten rullar i slutet av ens liv så är det oåterkalleligt över och kommer aldrig att gå i repris.

Ikväll fick jag veta att en ung man som jag mött en gång gick bort i våras och det kändes så tråkigt att höra. Vi kände inte varandra, men jag har ett väldigt positivt minne av honom och en del människor minns man helt enkelt bättre än andra. En del passerar obemärkt förbi i ens liv, medans andra gör lite större avtryck och lämnar efter sig små, små fragment av känslor. Både bra och dåliga.

En del människor man möter längs den krokiga vägen i livet påminner om någon man en gång känt och jag kan se en del människor jag möter både genom mina egna ögon, men även deras egna. Jag kunde ha varit en av dem men det är jag inte och jag är glad för det. För jag vill leva länge. Jag vill göra bra val i mitt liv som leder till bra saker och framförallt så vill jag göra skillnad. För jag vill inte att unga människor ska dö i förtid.

 

Det borde vara förbjudet att dö när man är ung.

lightacandle

Bild lånad från: henryclemmonspoet.blogspot.se

Ikväll tänder jag ett ljus till minne av alla dem som lämnat livet för tidigt!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Lisa

    Jag kan inte mer än hålla med. Unga personer ska inte dö, icket heller de som är lite äldre men som ändå har mååånga år kvar att leva och saker kvar att uppleva. Men den som sagt att livet är rättvist ljuger, eller lever i en fantasivärld… Ledsamt är det när personer försvinner, för även om det skulle finnas en himmel, så är detta liv vi med all säkerhet vet att vi har. Om vi sedan möter de som gick för tidigt när vi själv en dag lämnar denna jord, ja, det får man ju veta först då… #fredagskvällsfilosofi

  2. Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

    Du har så härliga filosofier Lisa 🙂 jag kan bara hålla med.. livet är inte rättvist och ibland funderar man hur naturen kan ställa till det så tokigt 🙁

    Hoppas vi får tid för en filosofisk dejt irl snart igen 🙂 Kraaam

  3. Kicki

    Visst är det tragiskt och orätvist ibland! Jag kommer att tänka på Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar, har du läst böckerna eller sett på tv? Mycket bra och tänkvärda för alla!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Jag har läst de två första böckerna. Har bara den om döden kvar. Otroligt gripande läsning. Gardell skriver så himla bra! Tänkte se filmerna när jag läst alla tre böcker 🙂

      Varje gång någon rycks bort oväntat från livet så får det mig alltid att tänka på hur vi egentligen tar allt för givet. Istället borde vi hylla varenda dag i livet som vi får andas och vara friska.. Livet är skörare än vad man tror!

      Ha en skön dag och tack för din kommentar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.