Fifty shades of Grey…

E L James bok ”Fifty shades of Grey” har fått kvinnor världen över att flämta. Det fnissas generat och boken lånas ut till höger och vänster. Det finns dom som a) aldrig hört talas om boken b) dom som hört talas om boken c) dom som läst boken. Boken kan läsas som klassiskt ”tantsnusk” och så är det nog med det.

Jag blev ”informerad” om att boken via min svägerska som kan det mesta inom den litterära världen, som håller sig a’jour och som läser såväl Nobellpristagare till EL James. Det är av henne jag får alla klockrena boktips på böcker jag aldrig annars skulle ha trillat över. Jag beställde Fifty Shades of Grey och tänkte ge den till mig själv i julklapp. När jag satt där och fnissade och tänkte skriva God Jul Anna önskar Lönekontot, bestämde jag mig för att istället ta och läsa den. Jag läste hela boken på en dag. Jag blev totalt absorberad av den. Det var inte på grund av alla ekivoka, smått bisarra scener som målades upp (och dom är MÅNGA i boken!!) utan på grund av den omöjliga relationen.

Det var så uppenbart från början. Den vackre mannen -rotskadad så in i märgen, oförmögen att älska. Den naiva oskulden -som älskade mannen djupt och försökte anpassa sig för att passa. Tillslut insikt att även kärleken har sina begränsningar…

Detta är en triologi Fifty shades Darker Fifty shades Freed är fortsättningen på historien om Grey & Steel. Själv är jag ambivalent om jag skall fortsätta läsa. Första boken slutade på det enda sätt jag själv såg som möjligt. Så vad skulle kunna hända i två hela böcker? Någon som läst? Ja? Nej?

Ja ja lönekontot har ju några dagar på sig att bestämma det hela! Önskar alla en trevlig helg! I synnerhet er som får nöjet att röjja med Refused imorgon!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Ulrika Olofsson

  Hej.
  Samma dag du skrev detta läste jag ut Fifty shades freed och nu läser jag bloggar om serien och hittade hit. Jag skulle säga JA, läs Fifty Shades darker, men NEJ, du behöver inte läsa Freed. Tyvärr… Men del två är helt klart även den värd att läsa då man får mer förståelse för Mr Greys skadade värld.
  /Ulrika Olofsson, lika fast som du efter första boken och som önskar James hade nöjt sig med två böcker (för då hade detta varit verkligen BRA)

 2. Anna Holgersson

  Svar till Ulrika Olofsson (2012-12-16 14:48)
  Men vad roligt att få den feedbacken just idag då jag IGÅR började läsa andra boken! Förstår att man får djupare förståelse och det vill jag gärna ha. Tack för att du skrev. Ha en fin tredje advent //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.