Total tystnad…

 Mitt inlägg om frågan om det bara är jag som har vänner av motsatt kön har genererat ett antal kommentarer som visar att det finns flera som har det. Jag lade ut samma fråga på FB där fyra kvinnor svarade tämligen omgående att dom hade manliga vänner -OCH att dessa dessutom var dom bästa av vänner!

Märkligt att ingen kommenterade åt motsatt håll… Om det nu är så fruktansvärt ovanligt! Men där råder en total tystnad. Kanske är det lika tabu att säga att man ogillar vänskap mellan könen som att man är för det hela!

Hade varit intressant att ta del av det perspektivet. Medhårs är roligt men mothårs är utmanande och lärorikt!

//a

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan

    Ordet ”vänner” är en ganska vitt begrepp. Alla människor kan nog skriva under på att dom har vänner av det motsatta könet, men vänner i det här fallet menas väl mer sådana som du kanske går ut och tar en enskild fika med eller går på bio och liknande, eller hur? Så frågan är ju ju hur dessa fyra kvinnor har tolkat frågan.

  2. Anna Holgersson

    Svar till Johan (2013-01-24 22:04)
    Du syftar på dom fyra på fb?! Tror dom kan avse både kompisar, kollegor etc! Själv har jag en manlig vän som är oerhört viktig för mig! Som varit min vän i typ 15år! Vi ses ute över en fika 1-2ggr/år! Vidare kontakt via mail å sms för å bolla tankar å händelser å ändå vet jag att han finns ”där” om det gäller! Det är en VÄN för mig. Du har helt rätt det kan tolkas på väldigt många sätt //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.