Tappat Appen…

Har insett att något saknas på min iPad. En App. En väldigt central App enligt min son. Nämligen självaste App Store. Det är själva navet, modern och upphovet till alla inköp av spel och allehanda "bra-att-ha" saker som man kan behöva på en iPad.

Nu har detta program varit spårlöst försvunnet. Själv är jag seg i huvudet och aningen framåtlutad på grund av att det faktiskt känns att det rotats runt i gallgångarna runt levern. Sonen menade att App Store kunde jag ju faktiskt fixa fast jag låg.

Jag har grunnat och grunnat på vart denna App tagit vägen.. Har jag lyckats gömma den någonstans. Sonen funderade och undrade om jag hade gömt den i Facebook!? Nej, det hade inte denna morsa gjort. Men jag vet att jag gjorde något. Någonstans men VART?! Å vad var det för appar jag deletat? Men självaste App Store skall ju inte gå att deleta!!! Min hjärnas kugghjul har snurrat på högvarv.

Det var inte alls frågan om att det gick att lösa det här problemet liggandes i säng. Icket. Det blev att dra igång datorn, googla problemet, läsa support på nätet och förbereda mig mentalt för att göra en total återställning av hela skiten.

In med padden i datorn och synkronisera i iTunes så att allt skulle finnas sparat NÅGONSTANS. Med darrande fingarar tryckte jag kommandot som skulle göra en ÅTERSTÄLLNING av iPad. Inget hände mer än att den slogs av och på och utan App Store. Upprepade detta tre gånger, sista gången riktigt irriterad. Inte en fabriksinställning/omställning what ever i sikte…

Sedan av en slump började jag bara kolla inställningar. Det visade sig att jag de facto STÄNGT av App Store på padden. Var bara att dra ett reglage från höger till vänster så Voila! Vips var App Store tillbaka och vips var det 14 appar som behövdes uppdateras.

Löjligt enkelt. Har bara tagit några dagar att komma på.

//a

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Betraktaren X

  🙂 Hehe, lätt hänt.
  Historien påminner om när en kompis packade upp sin nya smartphone hos mig för några år sen. Påfallande nöjd började han testa både det ena och det andra. Han blev mindre nöjd när han lyckades radera ikonen för att ringa. Så han satt hela kvällen och försökte få tillbaka den. Grabbig som han är vägrade han förstås att titta i manualen som han hade med. Jag såg på TV…

 2. Anna Holgersson

  Svar till Betraktaren X (2013-02-02 13:24)
  hade jag haft en manual hade jag lusläst den! har inget manligt ego som kan skadas! tycker du gjorde helt rätt som tittade på TV…. hysteriskt kul att just RINGA ikonen försvann!!!!! //a

 3. Anna Holgersson

  Svar till Livlinan (2013-02-02 14:06)
  tro mig, hadevgått igenom alla inställningar, tryckt på hjälpavsnitt, sökte program i systemet men NADA fick even experthjälp som gick bet! Därav ctrl+alt+del…. tur slumpen visade mig rätt //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.