Rysliga saker…

 Medan rapporterna haglar in från Österrikes alper om åk i lössnö och re-la-la-lax alprestauranger roar vi oss med att åka spark i det vackra vädret! Har faktiskt hittat en direktsänd webbcam som sänder live från stället så nu skall här hökas! Är smått fascinerad av teknologin!!

Idag har vi diskuterat rysliga saker. Ni vet som att dra naglarna efter svarta tavlan eller som när kritan gnisslar mot densamma…

Min son konstaterade att det värsta ljud han vet är när en gaffel gnisslar mot tallriken. Då blir han "iskall i hela kroppen". Hans ansiktsuttryck underströk hans poäng. Han hurrvades vid tanken!

Det rysligaste jag vet är glasspinnar av TRÄ! Att slicka på dessa styggelser är fullkomligt obegripligt. Huvva, jag ryser ända in i hårrötterna vid tanken. Om jag försöker berätta om detta krullar min tunga automatiskt ihop sig. Jag lämnar således alltid glass kvar närmast pinnen. Att bara SE folk som sitter och suger på pinnen, gnager och gnaffar får mig att vilja storkna. Jag fixar det icket. 

Så blev det ju så vid ett tillfälle att jag fick väldigt ont i halsen och skulle lämna svalgprov. Den barska undersköterskan stod framför mig med en lång tops och en träspatel fram för mig. Jag förklarade att det där aldrig skulle gå. Hon dunkade fram en papperskorg i mitt knä och sa "-Här har du om du ska spy". Nja nu var det ju inte DET som var problemet. Utan träspateln. 

Damen närmade sig stoppade ner spateln i min ömmande hals det som hände var ren och skär reflex! Jag gjorde avvärjningrörelse rakt av och damen backade med något förvånat i blicken. Ja.. ursäkta jag fixar verkligen inte träspateln. Efter förhandling och genomgång av mina utbildningar enades vi om att jag kunde få ta svalgprovet själv med hjälp av en spegel!

Så illa kan det vara med rysliga saker….

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Livlinan

    Där är min son helt annorlunda. Dottern lyckades med ett hiskeligt ”gaffel mot tallrik ljud” igår så håret på mina armar påminde om vasstrån i en sjö en vacker sommardag. Hon led fruktansvärt, men sonen sa lugnt: ”- Va då, jag gör sådana där ljud hela tiden, jag är van.” Är det kanske medicinen? Att utsätta sig för eländet tillräckligt ofta för att bli van? Känns rätt tveksamt måste jag säga… Och glasspinne…uuaaahhh…n ska vi inte ens gå in på. Bara tanken på en att börja hulka. Man kanske skulle utveckla glasspinnar i plast med pant?

  2. Anna H

    Svar till Livlinan (2013-02-20 22:40)
    Jag tror antingen reagerar man eller så gör man det inte… Man har olika saker som får håret att krulla sig helt enkelt Hurv för glasspinnar…. isch….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.