Silar mygg sväljer kameler…

Jag vågar inte cykla så länge det är is och snöglopp på cykelbanorna! Men jag undrar hur statusen ser ut på våra gång -och cykelbanor runt omkring?! Har spanat och det ser bra ut men ännu verkar statusen lite lurig. Jag har blivit tipsad att ge det en vecka till…

När snön och isen försvunnit brukar nästa livsfara dyka upp… Gruset som gör att man har noll fäste utan bara kanar framåt.

Till min stora glädje kunde jag konstatera att min idoga granne plockat fram vårt cykelställ just iDAG så han hojtade åt mig att det bara var att rulla fram cykeln! Min cykel utan fräsiga miljarder växlar och med FOTBROMS! Som är så vit och fiiiiin!!!! Safty first!

…eller hur var det med den saken? För hur går det för mig att använda cykelhjälm? Inte så bra måste jag erkänna. 

Jag måste vara ett lysande exempel på någon som silar myggen och sväljer kamelerna i allafall ifråga om cykling!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag vågar inte heller plocka fram cykeln än. Jag har halkat på tillräckligt många isfläckar, så jag väntar tills det är snö- och isfritt.
    Jag köpte min första cykelhjälm i fjol och sen vågade jag inte cykla utan den. Det gick väldigt fort att vänja sig.:)

  2. Anna H

    Svar till Marja Granqvist (2013-04-04 22:26)
    Det är bara dumheter att inte använda cykelhjälm så tack för inspiration och information att det faktiskt kan handla om att vänja sig vid den! Is är obehagligt när man cyklar… å ojämt knopprigt underlag! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.