PRAO:ande politiker!

Något fångade min uppmärksamhet. Politikern Nicklas Sandström (M) har gjort PRAO på en medicinvårdavdelning. -Guuud va bra, tänkte jag… Nu börjar det arta sig. Ut på gräsrotsnivå och kolla hur det ser ut i vardagen, vilket han skriver att han fick göra under sin dag! Nu trodde jag det var vardagen på en medicinsk vårdavdelning han menade men jag hade tydligen fel.

För sedan kommer det som fick mig att… ja kanske är jag cynisk och krass…. men att spendera dagen med en LÄKARGRUPP?! Ja, det fick i allafall mig att le. Kanske var han inbjuden av just läkarna för att ta del av deras uppfattning, det framgår inte av hans inlägg.

Men då är det väl läkarnas vardag han PRAO:at på och inte en medicinvårdavdelnings vardag för där arbetar väl ändå fler yrkesgrupper än just läkarna?! Har nyligen varit inlagd och dom jag som patient såg absolut MINST var då i allafall den kategorin… Just sayin’

Igår tisdag den 14 maj på morgonen skickade jag en fråga i kommentarsfältet om hur det kom sig att han valde att följa just den yrkesgruppen men något svar har inte kommit. Jag tänkte som så att om det nu är så svårt med rekryteringen av sjuksköterskor inför sommaren (som nämns i hans inlägg) så hade det kanske varit mera intressant/gett ännu mer att följa dem en dag? Typ…

Jag gillar idén med besök i "verkligheten" HANDS ON och hoppas Nicklas Sandström fortsätter sin PRAO med en dag undercover som städpersonal på NUS, en dag som undersköterska och en dag som sjuksköterska! Då kanske en helhetsbild av situationen och vardagen framkommit. Jag tänker att den måste ha fler nyanser än ur enbart LÄKARNAS perspektiv! 

Jag väntar med spänning på fortsättningen av den prao:ande politikern! //a

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Ju längre bort man befinner sig från makthavarna desto svårare är det att höras och synas. Så visst hade det varit trevligt om de som bestämmer kunde befinna sig mer på gräsrotsnivå så de får se hur det egentligen ligger till.

  F.ö. så är det märkligt att trots årtionden av besparingar inom vården så tycks pengarna aldrig räcka till. Antingen så finns det ett grundläggande systemfel i hur vården bedrivs, alternativt så kostar vården mer än vad vi är villiga att betala eller möjligen en kombination av de båda?

 2. Anna H

  Svar till Anders (2013-05-15 10:20)
  Jag gissar på grundläggande systemfel! Det känns som att det är för mycket byråkrati och för lite verkstad ibland. Jag är ingen expert och jag förstår att alla sliter sitt hår för att göra det bättre… Jag tvivlar dock på att det kommer bli bättre. This is it å värre blir det garanterat!

  Jag uppskattar initiativet men reagerade på varför man väljer att PRAO:a i den yrkesgrupp som har ”högst rang” inne på en avdelning!

  Tack för din kommentar! Det är så uppskattat
  //a

 3. Anders

  Appropå byråkrati så kom jag att tänka på att när ”svingen” upp till sjukhusområdet var nybyggd så hade någon lustigkurre ritat en uppåtriktad pil längst ner på husfasaden på höghuset bredvid cykelbanan ovanför cyckelbron. Under pilen hade man skrivit ”Ta bort 30 meter” 🙂 Kanske snabbaste sättet att göra sig av med onödig byråkrati 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.