Solglasögon…

Jag har ett problem! Jag är ljuskänslig i  mina ögon tror jag… Det är inget som är diagnostiserat, men är jag ute i solen, kör bil i skarpt solljus får jag lätt sjukt ont i huvudet. Därför lever jag bakom mina solglasögon när jag är utomhus.

En sak jag dock är noga med är att ta av solglasögonen när jag går iN någonstans.

Har noterat att det är rätt många som går runt inomhus med solglasögonen PÅ. Till exempel inne på affärer! Jag undrar nyfiket… Varför?! Eller är det så att vissa helt enklet glömmer bort att ta av sig dom?! 

//a

Etiketter: , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Anders

  De som inte tar av sig solglasögonen inomhus är nog de som vill dölja att de är drogade alternativt bakfulla eller väldigt trötta 🙂 Nej, man får hoppas att det beror på lättja eller glömska.

 2. anna

  ja jag är oxå ljuskänslig och har slipade solglasögon..så därför behåller jag dom på ibland inne på affärer…annars måste jag byta till mina vanliga glasögon …

 3. Linda

  Guilty.
  Jag gör det ibland. Eftersom jag är väldigt ljuskänslig har jag ocksa alltid solglasögon pa. Dock inte linser utan slipade solglasögon…vilket gör att när jag är ute och bara ska tex in och handla nagot oplanerat sa har jag helt enkelt inte mina vanliga glasögon med mig…

 4. Anna Holgersson

  Svar till Anders (2013-06-10 09:49)
  Jag tror du har HELT rätt… Ser att min svägerska försökt sig på att komma med en förklaring om slipade glasögon 🙂 //a

 5. Anna Holgersson

  Svar till anna (2013-06-10 10:08)
  Anna, både du och min svägerska kom med en aha-upplevelse, å då har jag ändå glasögon/linser själv! Jag tänkte inte alls på det där dilemmat!! Jag vågar inte ens skaffa slipade solglasögon då jag är övertygad om att så fort jag kostat på mig det kommer synen dramatiskt förändras 🙂 Tack för förklaringen! //a

 6. Anna Holgersson

  Svar till Linda (2013-06-10 12:14)
  DU!!!!! Skyll på det donnan 🙂 Det är vinet va?! Ni har ju andra regler i ert land 😉 Som jag skrev till anna under, så hade jag faktiskt glömt bort det där med slipade solglasögon… //a

 7. Linda

  Nehej du, när glasögonen sitter som de ska är det inte vinet. Det är när solglasögonen sitter pa sniskan och jag gar runt i affären med huvudet pa sned för at kompensera mitt sneda synfält som vinet är orsaken. Hick.

 8. Anna Holgersson

  Svar till anna (2013-06-10 17:03)
  Ty där jag jobbar har jag noterat ganska übercoola typer som glider runt med gigantiska solglasögon som jag har lite svårt att tro att dom är slipade… Det var nog mera dom personerna jag undrade varför dom behåller dom på. Där ÄR det en image-fråga 🙂 MEN jag glömde alla ”vanliga” Finns ju även dom som har glas som tonas och det tar sin tid innan dom går från mörk till ljus (har jag också noterat) //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.