Skadad 1, 2 & 3…

Jag har ju en längre tid linkat fram på min onda häl, drabbad av den ökända ”hälsporren”.

Idag kunde jag läsa på facebook att två vänner, i helt olika delar av landet, skadat sig när dom varit ute och joggat. Det var varken ormar eller björnar som skapat skadorna utan genomgående var fenomenet känt som ”snubblingen”.

Den ena hade skrapsår och den andra hade tre skadade revben….

Jag vet inte riktigt vad jag skall dra för slutsatser av detta! Den ena av dom skadade vännerna konstaterade att det lämpligaste nog vore stavgång trots allt.

Jag konstaterar att alla former av löpning verkar ytterst avlägset!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag var ute och gick med stavarna i kväll och de behövdes för jag gick på en knölig stig vid sjön. Jag har haft hälsporre för flera år sedan och ujujuj vad det var besvärligt. Jag var på löplabbet och fick inlägg i skorna… jag fick några kortisonsprutor, som hjälpte en kort tid, men det tog mig tre år att bli kvitt eländet. Ibland gick jag till och med med kryckor för att komma fram i någorlunda takt. Hoppas du blir av med din sporre fortare.
  Kram

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Tre ÅR?!?!? Jag har tyckt att 6 veckor/några månader låtit mycket!!!! Jag bör nog ta och investera i ett par skor/sandaler som rekommenderas vid hälsporre med andra ord!!! Tack för informationen Marja, jag fortsätter att vara optimistisk ett tag till i allafall 🙂 //a

 2. Marja Granqvist

  Jag dansade Internationell folkdans vid den tiden och kunde inte hålla mig till ’aktiv’ vila som rekommenderades, utan struntade i smärtan tills jag inte överhuvudtaget kunde belasta foten. Så ta din hälsporre på allvar… bra skor och inte belasta för mycket, inte heller för litet. Kram

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Ojoj… Det gör ju faktiskt rejält ont av det hela också! Jag har läst att stretching av vaden kan hjälpa -Är det något du känner igen?!? //a

 3. Marja Granqvist

  Streching av vaden var ingenting som jag blev rekommenderad… men det kan väl aldrig vara dåligt att se till att alla muskler runt omkring är i bra form.:)

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag stretchar varje chans jag får… Kanske borde kolla upp det där om det ej blir bättre… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.