Social Jetlag…

Denna afton lider jag av social jetlag. Det känns som att senaste åtta dagarna varit ett långt crescendo som slutade i total ensamhet! Ja, förutom katten…

Det har varit min väninna som packat och flyttat, det har varit mina päron som packat och åkt och det har varit min ljuvliga son som kommit hem för några dagar med mig men som mest varit oroad över att han så snart skulle åka igen.

Nu när alla sagt sina Hejdå och jag dragit igen dörren känner jag att jag är trött. Jag är en sådan människa. Absolut introvert. Många misstolkar introvert med blyg/timid/socialt skygg vilket inte stämmer ett smack på mig. Introvert/extrovert handlar väl mera om hur man laddar EFTER socialinteraktion.

Detta åtta dagars långa crescendo har iallafall gjort att jag känner att jag behöver vara ifred, ladda mina batterier och sortera allt som hänt. Jag vill inte ignorera det faktum att jag kommer sakna min vän och jag är faktiskt ledsen över att hon inte kommer sladda in och slänga sig i min soffa en helt vanlig tisdag!

Jag tror det är vanligt men jag kan ha fel… Att vi ignorerar våra känslor, stoppar undan dom, sväljer och sätter på ett fett leende som inte riktigt når våra ögon.Jag har liksom lärt mig att det inte fungerar särskilt väl för mig i det långa loppet.

Så denna afton tillåter jag alla känslor komma så att jag själv kan köra ett fem-dagas crescendo på egenhand som får kulminera i semester…

Äntligen nedräkning även för mig!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag känner så väl igen det där. Jag anses vara väldigt social och utåtriktad, men trivs väldigt bra ensam. Alla människor behöver nog ensamheten mellan varven, men alltför få vet hur de ska vara när de är för sig själva.
  Hoppas du njuter av lugnet några dagar. Kram

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Tack Marja! Ja jag behöver verkligen lugn å ro! Är tacksam att jag fick ett nytt pussel det blir perfekt att sitta och peta med denna vecka efter jobbet! //a

 2. Anders

  Visst håller jag med; även om det är trevligt att umgås med andra människor så är det skönt med stunder för sig själv där man kan ladda batterierna. Förhoppningsvis leder det även till att man orkar vara trevligare när man väl umgås med andra.

  För övrigt så börjar det finnas allt fler som hävdar att det i dagens samhälle där extrovertism anses vara normen att det behövs introverta människor också. Introverta människor anses mer eftertänksamma och kreativa och det behövs introverta människor i en grupp för att dynamiken, kreativiteten och beslutsfattandet ska bli det bästa enligt dem.

  För den intresserade finns en nitton minuter lång TED-förläsning av författaren Susan Cain där hon beskriver hur det är att vara introvert: http://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts.html Det börjar även komma böcker i ämnet som den boksugne kan googla fram.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Prisa gudarna för olikheter 🙂 Det där skall jag lyssna på! Tack!!! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.