What has been going on?!

Igår kväll kom jag på att jag kanske skulle ta tag i sonens kläder som jag lagt i badkaret i all hast när vi kom hem efter skolan! Dom skulle ligga där och torka. När jag tämligen trött började titta närmare på ”problemet” insåg jag att det var långt mer djupgående än att det var BLÖTT! Ju mer jag började granska överdragsbyxorna desto mer började jag skratta… Vad i hela friden…

 

IMG_2269

 

För att ni verkligen förstå min förvirring tog jag även en närbild..

IMG_2270

 

Hela byxan var liksom täckt av gräs (som mer påminde om HÖ) jag försökte torka bort det men lyckades si så där. Jag skakade byxorna och badkaret såg allt annat än trevligt ut efteråt… Konstaterade att det gällde att få bort gräset och sedan TVÄTT i maskinen!

Började inspektera dom blöta handskarna och det var samma problem med dom… SÅ när jag egentligen skulle borsta tänderna började jag i stället tvätta handskar

IMG_2275

 

Det krävdes fyra tvättar för att få vattnet att inte likna snuskigt vatten från ett dike…

Frågade kiddo vad i fridens dagar dom hållit på med på skolan… Han började skratta. Det visade sig att det dom roar sig  med på rasterna är att åka ner för en frostig slänt. Problemet är bara att längst ner i slänten är det ingen frost utan bara jord och gräs så där ”bara fastnar dom”.

Idag när han skulle ge sig iväg till sin far kunde vi konstatera att hans skor och hans jacka också var i desperat behov av en omgång med skoborstar och trasor!

Å jag är så SJUKT LYCKLIG över att se sådant här! Vilken glädje det är att se att ens barn har roligt, leker UTE och kommer hem skitigare än en höstack!! Anledningen till min glädje är givetvis dom många år hans kläder inte ens såg använda ut efter en säsong då hans hjärtfel gjorde att han aldrig orkade eller kunde vara ute och rulla sig i frostiga slänter med sina kompisar utan i stället låg hemma sjuk och blek med ringar under ögonen.

Sånna här enkla små påminnelser får i allafall mig att känna en sådan ödmjuk tacksamhet! Att en operation räckte för att ge honom ett ”vanligt” liv och att han i dag kan rulla runt i jordpölar och komma hem med sönderslitna kläder DET är pure JOY i mitt liv!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Skulle gissa att det inte är många föräldrar som blir glada av att barnen leker så intensivt att de kommer hem med smutsiga eller t.o.m. trasiga kläder. Synd bara att det krävs en allvarlig livshändelse för uppskatta dylika moment i livet. Och vilken tur att den medicinska utvecklingen kommit så långt att man emellanåt kan ge en människa livet tillbaka!

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Ja hellre nötta och smutsiga kläder än så där orörda som dom var förr!!! Det är så mycket många tar förgivet utan att reflektera över saken!! //a

 2. Helena Nilsson Springare

  EXAKT så där såg Viggos överdragsbrallor ut häromveckan… Jag gjorde misstaget att INTE sanera bort det värsta innan jag hivade in dem i tvättmaskinen och vips, så fick jag köra en extra maskin efteråt haha… ALLT som jag hade tvättat tillsammans va lika stickigt å prickigt!

  Men det är så sant som du säger… Det är härligt när det märks att barnen leker 🙂

  För övrigt tror jag snart att kommunen måste komma och fylla på Tomtebos sandlådor snart… För jag får nämligen in ALL sand från denna stadsdel (känns de som) rakt in p´å hallmattan.

  Dammsugaren gråter och sjunger numera på sista versen…

  (Måste komma ihåg o köpa dammsugarpåsar… *skriver-upp*

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Ja vi har en mindre sandlåda här också… Jag har rent av rotat fram sop och skyffel 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.