I’ve loved…

OMG vad jag har älskat!! Jag har älskat olika män, vissa passionerat, vissa djupt innerligt och själsligt så in i märgen!

Igår 19 november var det tydligen internationella MANSDAGEN och det passerade mig tämligen obemärkt förbi! Igår på självaste MANSDAGEN fick jag faktiskt två riktigt intressanta sms som innehöll allt annat än romantiska undertoner när det gäller män. Temat handlade om ”Vad ska man HA män till?” och ”Allvarligt vad SKA man HA män till?” Den som sms:ade konstaterade att till sex var det då inte alls nödvändigt då det finns rabbitar att ta till som alltid är redo och aldrig är trötta!

Sedan kom svaret på vad man tydligen skulle ha män till: ”Att dom skall lätta på lädret” -Alltså att män skall strö pengar över en… Ja den inställningen kan man ju ha om man vill leva UNDER en man.

Slutligen kom återigen frågan till MiG om vad JAG ansåg att vi skulle ha en man till… Svaret kom till mig när jag körde hem sent om kvällen från mitt jobb. Vad ska man ha en man till –För kärleken så klart!

Reaktionen på mitt svar: ”Va’då kärleken? Det finns ingen kärlek!”

Spontant kändes det som en dialog mellan en romantisk dåre och en bitterfitta. Men jag står för mitt ord. För kärleken och inget annat. Allt annat blir trams och lögner! Å personligen har jag ju fyllt 40 så jag orkar inte med några andra alternativ!

Jag är så innerligt tacksam att jag upplevt kärleken på så många olika sätt i relation till olika män. Min son, min far, min bror, min vackra vän och männen jag haft en nära relation till. KÄRLEKEN är den gemensamma tråden men i olika former.

Fy fan vad man kan känna sig stark och oslagbar när man älskar och är älskad! Å samtidigt så naken och sårbar. Att uppleva den starka, brinnande känslan som får en att kunna flytta berg och den avgrundsdjupa smärtan när man inser att kärleken inte alls är besvarad!

Jag kan enbart, så här dagen efter såväl internationella mansdagen som sms-dialogen, tacka dom män som jag fått komma nära! Oavsett vad har dom gett mig en bit av livet och en bit av att förstår kärleken.

 

”Kärleken är en rar liten blomma” -Nikolaj Berdjajev

 

//a

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Bitterheten tror jag kommer om man inte bearbetat sina känslor. Jag är klar med mina och jag är enbart tacksam oavsett vad! TACK för att du förstod mina ord! //a

 1. Anders

  Vad trevligt att det finns åtminstone EN kvinna som ser positivt på oss män 🙂 Annars så brukar vi jämföras med blandfärs, hälften nöt, hälften svin och lika nödvändiga som blindtarmen 😉

  Nej, allvarligt talat: Båda könen har sina fel och förtjänster så det går nog i stort sett på ett ut. Och varför inte utnyttja våra olikheter till något positivt i stället för att se de negativa sidorna?

  Däremot så tror jag att världen skulle vara en fredligare och vänligare plats om kvinnor hade mer inflytande.

  Tyvärr så är dessutom kvinnor i många sammanhang åsidosatta jämfört med män och tar ett större ansvar och lägger ner mer möda t.ex. när det gäller hem och familj utan att få någon större uppskattning för det.

  Så tack för att du även när det gäller andra saker än män verkar ha en positiv syn på det mesta här i livet. Det skulle fler behöva ha!

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Tack! Faktiskt så blir jag riktigt glad för din kommentar jag tar det som en komplimang!!

   Nu fick den här glada dagen även en glad avrundning!

   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.