Knapiriknus…

Den här hösten har varit minst sagt omtumlande för mig, det har varit nattsvart för att sedan ljusna -Den exploderande känslan av frihet och möjligheter nådde sin kulme i torsdags när jag sade upp mig! Att säga upp sig och avsluta en anställning hos en arbetsgivare som man haft i 16 år kräver lite balls och det var lite som att hoppa helt enkelt. I synnerhet eftersom jag gör det utan säkerhetslinor!

Jag har nya uppdrag som ligger i pipeline och för tillfället har jag bestämt att bara göra det jag vill och som känns roligt och rätt för mig. En stor del har handlat om att få friheten att verka ideellt för min del, så just nu är jag igång med ett projekt att få en 21-sidor lång broschyr om PSC granskad. Den ligger just nu hos översättare och översätts till svenska och jag kommer hålla trådar mot panelen som skall ingå för att granska och tolka innehållet till svenska förhållanden.

Alla möjligheter och uppdrag gör i allafall att det blev lite läge att kicka igång allt inför stundande december. Så igår rev jag igång projekt monsterstädning (vilket är att betrakta som ett fenomen). Jag fick upp dioder som legat och snurrat i snart två år och därefter dammtorkade jag och rensade hela min skrubb. Detta genererade en sopsäck med allehanda skräp och prassel och jag blev rätt rädd när sopsäcken plötsligt rörde på sig -Det visade sig att jag hade en ännu värre kontrollant än Tarzan som gick igenom prylarna jag kastade, nämligen deras katt!

En annan sak som hände mitt i allt annat igår var att sonen kom över och eftersom jag känner att jag bara vill få saker gjort så bad jag honom limma ihop pepparkakshuset. Det slutade i att jag fick sitta själv med pepparkaksdelar och ”baklim”. Det gick snabbt och smidigt och jag förstod direkt att det var pepparkakshuset som var i farozonen sent på kvällen när jag hörde det braka till i köket.

463DC1EB-C71E-4F64-9722-232CC60450B3

Det visade sig vara mina föräldrars katt som tydligen älskar pepparkakshus. Ty hon satt och slickade på skorstenen så att den flög av…. Hon blev väldigt irriterad av det faktum att jag gömde huset!

Då jag plötsligt har massor att hinna med har jag klivit upp i ottan idag, ätit gröt och laddar för att montera ljusslingan, rodda skrot OCH byta gardiner idag. Jag har faktiskt skrivit en “Att-göra-lista” för annars skenar jag runt som en yr höna utan att veta vart jag skall börja och när det blir så har jag en tendens att sätta mig och virka/rita eller något helt annat.

Idag är det inte läge för någon prokrastinering, det är fullfräs framåt mot advent!

//a

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Ideell verksamhet gör en förmodligen inte framgångsrik i monitära termer men det ger andra värden som är omätbara //a

 1. Tobbe

  Önskar dej lycka till .Är ett stort steg att ta men skönt när beslutet är taget. Har själv sagt upp mej å styr flyttlasset till norrbotten på fredag:)

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Oj :-O DET är verkligen ett stort steg att flytta hela livet!! Så himla spännande!!! Lycka till och stOr kram //a

 2. Alice Bergström

  Hej Anna!
  Ett helt rätt beslut! Lycka till med projektet PSC som kommer att betyda mycket för många! Spännande! 2018 kommer att bli ett bra år!
  Kramar!
  Alice

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tack Alice, Dina ord betyder mycket! Jag tror man måste våga för att komma vidare och PSC-projektet är min absoluta hjärtefråga… Så jag kör! 🙂 //a

 3. Fatima

  Hej !
  Jag försöker leta efter vad man bör äta eller iaf undvika när man har ”psc” vet du något?
  Jag vet eg inte om min diagnos stämmer då jag ännu inte fått tala med läkare utan sett en anteckning på ” mina sidor” som visserligen är osignerad men det står att det ser ut som psc. Själv har jag redan sagt upp mig då jag känt att jag är för trött för att arbeta med barn. Så du gör helt rätt. Lev livet i nuet ! Det tänker jag göra så långt det går. Tack för att du delar med dig av dina tankar och ditt liv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.