Hide and seek…

Det har blivit ett nytt äventyr att vakna.

Jag har fått lov att införskaffa en bettskena eftersom jag börjat pressa tänder så kopifruktansvärt. Jag har vaknat otaliga nätter av att käkarna är så hoppressade att jag varit tveksam till om jag kan bända upp dom. Jag pressar tänder så jag har ont i huvet. Alltså fick jag gå till tandläkaren för att ta tag i problemet.

Första natten kunde jag inte sova alls, för det kändes ju som att jag hade en gurkskiva i munnen. Typ som när jag var liten och verkligen, verkligen VILLE ha tandställning. Jag var kreativ redan då och brukade därför ta en stor gurkskiva och liksom bita ut en tandställning som jag därefter åt upp.

Bettskenan som kom från tandläkaren är allt annat än ätbar. Den är formgjuten efter mina tänder (och den där pastan som man gör avtrycken i är nästan panikartat obehagligt!) och tanken är givetvis att skydda mina tänder.

Nu har jag haft bettskenan någon vecka och nu börjar det bli intressant på riktigt. Jag vaknar nämligen och  konstaterar att jag inte har bettskenan i munnen.

Därefter börjar letandet.

Igår återfann jag bettskenan längst nere i sängen, ovanpå  täcket, under en kudde. Härom dagen låg den under min axel. Det är således lite rörigt kring den här historien. I natt har jag ånyo legat vaken mest för att ha koll på vart jag har skenan.

Detta är tydligen en vanlig förekommande aktivitet som folk med bettskena pysslar med. Mest förundrad är jag över hur jag får av mig den och kastar bort den utan att ha minsta minne av det inträffade.

Det är ånyo en grå dag, jag längtar efter snön och vackra vinterdagar!

Tills dess fortsätter jag mitt skapande med en god kopp te!

//a

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Jag har haft flera bettskena, men nu har jag gett upp. Jag sliter ut den i sömnen och kastar iväg den och hittar den oftast i ett dammigt hörn av rummet. Jag kan helt enkelt inte ha något i munnen utan att få panik. Hoppas du så småningom vänjer dig vid den och blir vän med den, så du inte får allvarliga problem med käkarna.

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Jag har verkligen inte lust att få artros eller något annat problem med käkarna! Men jag vet inte hur jag ska bli vän med grejen. Mycket fascinerande i allafall att man, så fort man somnar, tycks peta ut den! //a

 2. Malin S

  Jag har alldeles nyss varit på specialisttandvården och fått konstaterat kroniskt problem med ena käkleden så jag rekommenderar varmt fortsatt invänjning av skena. Dock kan man behöva prova sig fram och kanske är mer ämnad för att ha en nättare variant i underkäken osv. Jag ska få en ny inom kort. Har tidigare använt mig att apotekets som man kan forma själv men det var tydligen big no no 🙁

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Asså detta verkar vara väldigt vanligt med bettskena! Ska verkligen försöka vänja mig med att ha den i munnen å inte på täcket, under kudden, på golvet osv. Hoppas du får en bra variant nu!!

   • MS

    Om du inte har svårt att andas genom näsan kan du testa en snutt kirurgtejp snett över läpparna några nätter för att ”påminna” dig om att den där luckan ska vara stängd 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.