Vad jag tycker…

Tycker egentligen att det är konstigt eller rent utav märkvärdigt, att man aldrig får ha en åsikt utan att ha ett svar till varför man tycker så eller hur man ska lösa problemet.

Om jag tycker att krig är onödiga så är det tydligen meningen att jag ska kunna säga hur vi ska kunna få fred på jorden. Om jag tycker att affärerna ska ha stängt på söndagarna så ska jag måsta förklara hur och när, en som arbetar 6 dagar i veckan och bara är lediga på söndagarna, ska kunna få mat i kylskåpet, om jag tycker att det är en jättebra idé att bygga en motorbana så förväntas man att kunna tala om hur det skulle finansieras och man ska nästintill lova, på heder och samvete att inga olagligheter ska få följa i banans utveckling.

Jag har svårt att förstå varför man ska ner på sandlådenivå då det nu t.ex gäller motorbanans vara eller icke vara. "-Nä jag vill inte lägga mina skattepengar på detta", "Jag betalar pengar till teater m.m som jag aldrig utnyttjar", "-Om det blir en bana och någon gör något fel så lägger vi ner hela rasket", "-om ni får det så ska vi ha det" osv osv

Om man tvärt vänder på det, hur många fotbollsmatcher skulle vi få se om man bannlyste alla som varit inblandad i uppror under matcher, då inte bara hårda ord har ropats, utan läktare har rasat, människor har skadats etc. Hur såg ishockeyn ut för 40 år sedan, kontra med dagsläget? För mig får det se ut hur som helst, jag bryr mig faktiskt inte. Förmodligen får jag vara med och betala dom kalasen ändå.

Om jag kunde öronmärka vad "mina" skattepengar skulle gå till så inte blev det till någon curlingbana eller badhus, men nu kan inte jag bestämma detta utan jag får väl hellre glädjas åt att det kommer att falla många andra i smaken.

Som man brukar säga om tvprogammen, om du inte tycker om det du ser, stäng av tv:n. Om du inte är motorintresserad, gå inte och se på tävlingarna då. Tvlicens betalar du ändå, även om man bara använder tv:n sååå lite.

Jag vidhåller min rätt att få tycka precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill, om jag sedan har en lösning, en idé eller ett förslag på förbättring så lovar jag att ta upp det med. Ha en fin tisdag!

 

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  Hej! Det var jag som listade bilar och fick en trevlig kommentar från dig. AMC/Rambler har legat mig varmt om hjärtat sedan skolåren då hela Vilhelmina Taxi, som skötte barnfraktandet, åkte Rambler Classic. Och lite ångrar jag att jag inte slog till på den Ambassador som var till salu bara ett stenkast från mig för nägra år sedan. Jag har också uppfattat det så att du helst ska ha en totallösning på allt, motivering som håller i regeringsrätten och med fördel sanktion från ovan innan du uttrycker en åsikt. Det blir i sig ett undertryckande av åsikter för ven f-n törs säga nåt. Lycka till på stripen.
  Ingemar

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2009-10-06 14:14)
  Hej Ingemar!
  Våran Amc Hornet hade faktiskt gått i vilhelmina, en gång i tiden, ganska lustigt va?

  Sen menade jag inte direkt att jag ska ha svaren på allt, utan att andra förutsätter att man ska veta allt så fort man har en önskan, tycker något eller vill att saker ska vara på ett visst sätt. Eller så var det precis det du skrev men att jag misstolkade det. Ha det gött!

 3. Ingemar Wahlström

  Jag håller helt med dig, i alla fall. Skulle kanske skrivit ”man” i stället för ”du” i kommentaren så hade det blivit tydligare. Men jag har svårt för det ganska allmänna ”man”.I alla fall i intervjuer. Har du hört duktiga idrottsmän som inte kan säga ”jag”. ”Man har tränat hårt inför det här och bara man får vara frisk kanske man kommer bland de tre bästa” Ger mig lite rysningar. Ha en kul dag men förträng vädret som inte verkar vara det bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten