Fjärilen säger…

 

Så försvann denna helgen lika snabbt som den kom och det är åter måndag morgon. Vi drog in snudd på, 1200:- under loppisen och det är jag ganska nöjd med. Allt är ju plus och speciellt i den här månaden så kan det behövas lite extra i plånboken.
 
Åke måste dessutom skaffa sig en ny bil, en ventil på hans Nissan har rykt och det är med nöd och näppe han tar sig på jobbet. Vi har kollat runt lite på blocket så vi får se vad som kan dyka upp, helst något bra, inte alltför dyrt och får man fortsätta att önska så vore det bra om den också är besiktad och skattad. Ja jag vet, att önska kostar ingenting.
 
Nu är det bastukväll igen och det innebär att det redan har gått 2 veckor sen sist, helt otroligt. På tisdag är det öppet hus på skolan, dit skulle man baka, på onsdag är jag bortbjuden, på torsdag är det sista kursträffen, på lördag ska vi ut med Åkes jobb, den 8/12 har vi ett kräm/lotion party eller vad stackarn man ska kalla det och så vidare. Fullt upp hela tiden!
 
Satt och surrade över middagen i fredags och det pratades om en kille som Åke stött på som han känt sedan skoltiden. Han var en gapig, högljudd typ sa Åke, aha sa jag, en skrik hasch. Jennifer stirrade lätt på mig och sa, vaddå, en knarkare? Nää, hasch betyder ju hals, en riktig skrikhals. Ibland får man höra saker eller ord som man aldrig hört förut. Läste Per i Penna i Hemmets Journal, dit en äldre tant skickat in en händelse hon varit med om.
 
Hon var ute på promenad och satte sig på en parkbänk där det redan satt en pappa och dennes son. Sonen frågade hela tiden pappan hur olika djur lät och tanten i fråga tyckte att det var så roande att höra på.
 
Pappa, hur låter hunden? Voff voff svarade pappan, Hur låter kossan? Muuu, sa pappan, hur låter katten? Mjau, sa pappan. Men hur låter fjärilen? Det blev alldeles tyst och tanten spetsade öronen för att få höra vad svaret skulle bli. Efter några sekunders tystnad svarade han…flärp flärp. Hahaha, tror jag hade haft svårt att hålla mig för skratt. Den är ju bara för bra.
 
Ha det gott!
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  hehe…..flärp flärp…UNDERBART….

  Häftigt, vad du fick ihop på loppisen då kan duköpa dig nått mer som du kan ha någonstans.

  Hade tur i år, alla ljus i adventsstaken funkar..jippii..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2009-11-30 08:56)
  Hahaha, nädu, jag ska inte köpa nåt tjafs åt oss iaf, men till barnen blir det väl alltid något. Jag själv känner mig less på allt som bara ligger och skräpar. Men man ska aldrig säga aldrig, om rätt grej dyker upp så…

  Ha det gott!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2009-11-30 11:27)
  Nu ska vi inte vara såna. Anders ville ju ha en Impala eller en hög med frasses hamburgare, med val mellan dom två skulle det bli det senare. Och du hade inga önskemål…kläder förresten. Lappar är ju kult, hehehee!!!

 4. Theresé Hällsten

  Finns en del grejer jag faktiskt skulle vilja ha, men du brukar ju aldrig(!) köpa nåt som man faktistk önskat sig… (nån som sa när man var liten att det ju inte var kul att bara få saker man önskat sig) …så därför säger jag till dig, bara, att jag inte önskar mig nåt… =P

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2009-11-30 12:43)
  Tyvärr så brukar både du och Jennifer vara specalister på att önska er saker som kostar flera tusen och vid det här laget borde ni veta…bägge två, att det har vi aldrig ekonomi för. Önska kostar ingenting och skulle vi mot all förmodan helt plötsligt ha onödigt mycket pengar till övers så skulle ni kunna få den senaste mobilen, wii spelet, ny dator, plattteve osv. Men just nu ser läget inte ut så…sorry!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten