Den lilla irriterande…

Så var nyårshelgen över, allt (nästan) återställt i vanlig ordning, familjen Söderberg-Hällsten på väg hem till Järlåsa, Åke på jobbet fast Nicco är ju hemma, jullovet är ju inte slut än. Själv är jag ledig till onsdag eftermiddag och det känns välbehövligt, skulle vara alla förunnat.

Gårdagen såsade vi bort, jag diskade i säkert över en timme, mina föräldrar kom förbi på en kaffe på eftermiddagen och sedan for Theresé och Anders ut och käkade med Brällas, medan jag tog hand om Sally och Åke ordnade bort lite ute på gården.
Theresé påpekade för några dagar sedan, hur Anders uttalar vissa ord… Järlåsabor vet ni. Till exempel böt, som nu betyder att byta något eller bögg, som ska betyda bygga. Aha sa jag, så om man är i den branschen kan man alltså kalla sig för böggare. Hahaa… låter inte helt ok, men men.
Om man hänger med i samtal från början, så är det ju lättare att förstå vad folk pratar om men att bara dimpa rätt ner och försöka fatta någoting då det är dialekter med i samtalet, kan vara betydligt svårare.
Nu över till något helt annat. Detta klipp från youtube med crazy frog, har flera år på nacken, men man kan ändå inte låta bli att le. Första gången vi fick se detta var uppe på campingen i Angsjön, Theresé hade laddat ner den på sin dator, vi satt därute och njöt av det varma vädret, inmullrande på campingen, kommer att antal stora motorcyklar med några ”värstingar” på sadlarna, då kommer Theresé ut och visar upp den ”lilla irriterande grodan”, varsågod till er som inte sett den förut:
Och härmed avslutar jag dagens lilla blogg om absolut ingenting. Ha en fin dag!

 

Maria Lundmark Hällsten