Äntligen!!!

 

I måndags, fick vi äntligen lämna igen Henning Mankells bok, mannen som log, den var seg nåt hemskt, och det var först under dom sista tjugo sidorna som någonting verkligen hände.
Så här, rekommenderar jag den inte, men å andra sidan tror jag att det är en sak när man kör högläsning, och en helt annan om man läser den tyst, för sig själv. Vid högläsning tappar man lätt känslan om man nu bara läser en 20-30 sidor, varannan dag, det säger sig ju självt.
Men nu har vi då äntligen fått börja med Gustavs grabb, av Leif GW Persson, och den kommer vi att plöja igenom betydligt snabbare, det vet jag. Vi läste snudd på 50 sidor igår, den verkar rolig, intressant och lättläst, man får lite mer flyt i den då man läser, och det beror garanterat på, till en viss del i alla fall, hur meningarna är sammansatta… om man vrickar tungan eller inte.
Hemma har jag läst en bok av Stig Larsson, inte Stieg, utan Stig. Han är son till en gammal chef jag hade en gång i tiden, och är född i Skellefteå. Den här boken fick jag av kusin Anna, för säkerligen över tjugo år sedan. Han var då på ropet och Anna själv, var väl lite intresserad av honom, som människa. Journalist som hon är, i botten 🙂
Boken vet jag att jag då påbörjade men lade på hyllan då jag inte tyckte att den var något för mig, nu såg jag den där, stående i hyllan och satte igång att beta av den. Nå, det var den sämsta boken jag läst… någonsin. Ursäkta, men det är min mening i alla fall. Och hur det på baksidan kan stå en del recensioner som antyder att den skulle vara spännande, iskall, blablabla, det begriper jag inte heller.
Men det kan ju också vara så att han är en hejare på att skriva (förmodligen är det så då han är lite känd), men hans skriverier faller inte mig i smaken, precis som Ingmar Bergmans filmer inte heller gör, jag begriper mig inte på dom och då blir dom dåliga, i mina ögon sett. Men samma sak där, det finns dom som älskar hans filmer (av någon outgrundlig anledning), jag undrar bara vad det är dom ser… eller läser, som jag missar?
Fast å andra sidan, det behöver jag inte veta heller, jag kan ju strunta i att läsa något mer av honom, och visas en film på tv av Ingmar, så skippar jag att se den, haha… jag har ju kvar mina filmer om Svenska hjärtan, ju.
Nu ni, ska jag ta mig en kopp kaffe, få iväg Nicco till skolan, och njuta av min lediga dag. Önskar er alla en bra och fin onsdag.
Maria Lundmark Hällsten