Dokumenterat byggfusk

 

Som dom flesta av er vet, så flyttade vi in i huset 2/4-2011, vi har alltså bott här ett tag nu. Toaletterna helrenoverades med nya mattor, tapeter, toalettstolar, handfat, duschväggar och duschar.
Nu till min STORA fråga, kan jag köpa mig en tejprulle och börja arbeta som rörmokare? Jag borde ju kunna göra det om man kollar in hur det ser ut, uppe i Niccos duschhörna, kolla här:
Dom har satt fast rören med dubbelhäftande tejpkuddar, och dom satt minsann inte fast så bra eftersom Nicco klagat på detta för x antal månader sedan, men vi har som glömt bort att gå upp och titta efter ordentligt, men igår så gjorde vi det och upptäckte detta ”byggfusk”.
Har man inte längre någon heder i det arbete man gör, skiter man i följderna eller konsekvenserna som kan bli av detta?
Nu har jag i alla fall ringt till Länsförsäkringar, där vi har vår villaförsäkring, och skaderegleraren där sa att dom bör komma hit och limma (inte tejpa) fast ledningarna för blir det en brytning i rören (och som det nu ser ut så blir det ju det) och röret till slut hoppar lös eller bryts av, så är detta inget som försäkringen täcker, det blir byggföretaget som får ta smällen.
Han kunde inte heller låta bli att skratta lite också… för det är ju rätt så patetiskt att dom kan göra så här. Det handlar inte om en halvmeter rör, utan det går ju runt mer än halva badrummet, det kan ju jämföras med att använda en bit silvertejp för att tillfälligt laga eller hålla ihop en liten pinal, man använder inte en halv rulle för att hålla fast en bildörr, eller hur?
Så till er som har hantverkare hemma hos er, håll koll, för det är tydligt att många (inte alla) gör ett så billigt jobb som möjligt i förhoppning om att det ska gå obemärkt förbi.
Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Fy fasiken för byggfusk.. haha.. är det samma myresjöklåpare månne? Fy så dåligt att göra så där usla jobb i folks hem. Och det där med vårt elände i badrummet den där gången du vet? Det inlägget hamnade på nån byggsajt så jag hoppas att myresjö förlorade många potentiella kunder som straff hehe…

    Hörde du att jag tutade på er idag? Vid elvatiden ungefär 🙂 Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-07-26 22:03)
    Ingen Myresjöbyggare… men man kan ju fundera 🙂 Jag har mejlat till dom och sagt att det bara är att dom pallrar sig hit och fixar det… och gör dom inte det så kommer jag att skriva vem som gjort arbetet, jodå. Aha… då var det du som hade hästsvans, eller? Vi fick då fundera och jag tänkte att det hade kunnat ha varit du, och då var det nog rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten