Trampat i klaveret…igen

Jaha, så har han med stort H, trampat i klaveret…igen, eller har han det, Holmlund? Det var som svårt att missa, att något som Holmlund skrivit på sin blogg, nu upprörde en hel del människor igår. Jag har läst hans inlägg, 2 gånger, och jag måste säga, jag är ingen anhängare av Holmlund, inte till någon annan heller, för den delen, men till hans försvar, vad är det han skrivit som är upprörande?

Han säger och jag citerar: Är tiggeriet organiserat och av vem? Visst har det dykt upp flera som sitter och tigger… Personer som setts sitta med käpp… Om det är organiserat eller inte är svårt att bedöma. EU som är så pigga på direktiv måste även agera mot länder som diskriminerar människor och se till att folk får jobb och utbildning. Slutcitat

Om man läser kommentarer som kommit in på vk.se så verkar det som om dom flesta tycker att Holmlund skrivit att så här är det, punkt slut, JAG säger att tiggarna stjäl oxfilé, och att dom stör stadsbilden…typ. Och jag är ledsen, men jag kan inte se vart han har skrivit på det viset???

Han ställer en fråga, han skriver att han har hört…med det inte sagt, att det verkligen är så, eller har jag missat nåt, snälla, skriv då så jag greppar.

Nog om detta, över till gårdagen som jag spenderade en liten tid på Strömpilen med, sedan satt jag i Buicken och försökte få bort smuts från innertaket, och mer puts lär det bli, kanske inte idag, men snart så.

Satt ute en stund med kaffekoppen, Bosse inställde sig tidigt på morgonen i garaget, han ska sätta in nytt proppskåp, det som satt där är inte godkänt idag, och sedan byter han ut alla lysrör som suttit där i taket, till bättre och mer energisparande lampor. Det blir nog bra då det är klart.

Ibland eller rättare sagt, ganska ofta, poppar det upp smått roliga saker på FB, det hjälps inte, och tydligen har Polisen en sida eller grupp man kan gå med i. Och folk kan skriva och kommentera saker, precis som på bloggen, kolla in denna lilla konversation:

1013567_597542233687218_8118475240364840727_n

Ooopps! Gjorde killen bort sig eller…var det polisen som var snabb på att göra sig rolig, haha… jag tycker polisen svar, var klockrent 🙂

Och med den lilla bilden måste jag också tillägga en fundering eller vad jag ska kalla det. Nicco kom in på det igår, då vi såg en reklamsnutt på tv, om tjejen som sitter och våndas och till slut har hon bestämt sig, hon ska berätta… och det gör hon, hon gillar tjejer. Ehh, jaha, ok??? Nu blir det lite jobbigt, för jag vet inte, men jag ringer inte runt och berättar att jag är straight, eller vilken läggning jag än må ha, det är ju inte den som gör mig till den människa jag är, correct me if Iam wrong. Samtidigt, som jag förstår att det kan vara ett dilemma, eftersom dom flesta tar saker för givet, och då blir det jobbigt. Den tjejen i reklamen, kan ju ha en mamma, pappa eller annan vän som undrar när hon ska hitta sin drömman… därför att dom tar för givet att det är det hon letar efter…hum…ja, klurigt det där.

I eftermiddag är det jobb, så jag ska fixa en köttfärssås, innan jag åker och lite annat, så jag slutar här med att önska er alla en toppen torsdag…på återstörande!!!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…ja du kan ju knappast ha läst mitt inlägg i alla fall, eller så begrep du inte vad jag skrev??? Jag håller med Holmlund…eller äsch, läs igen om du verkligen vill förstå annars kan du ju strunta i det eftersom du inte verkar gilla bloggar, överhuvudtaget. Ha det fint!

 1. Helena Nilsson Springare

  Vet du… jag tycker precis som du.. Jag FATTAR inte varför det är så upprörande det han sagt?!

  Jag själv har sett tiggarnas så kallade ”platschefer” som går och vaktar platsen där de sitter när tiggarna springer på toaletten eller går in för att köpa mat eller fika och DE snubbarna ser ganska… jaa.. vad ska man säga? De ser inte ut att lida brist på stålars i alla fall: Dyra skor, dyra märkeskläder och blingblingklockor samt super-turbo-diesel telefoner (typ, det värsta i telefonväg) jag har även sett att ”platscheferna” cirkulerar stan/maxi/ersboda. Vad de kör för bilar vet jag dock inte men kanske matchar de resten av ”framtoningen” vad vet jag?

  Jag tror… och hoppas att ALLA. Både politiker och alla som har egna öron och ögon att se och höra med förstår att det finns mångamånga nyanser i det här med tiggeri.

  Dessutom har jag sett att en del av tiggarna haft barn med sig som springer vind för våg i centrum och då kan jag bara undra var socialtjänsten håller hus??

  Bra skrivet Maria!!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag läste Marjas inlägg, även hon, belyser detta fast från en annan synvinkel. Jag tänkte nog inte så långt på detta att han nu är en politiker…och som sådan bör han nog mer gå på egna utsagor och inet vad han ”hört” andra berätta, då blir det mer skvaller och historier kan bättras på. Men som sagt, jag har också hört, från säkra källor, hur vissa går fram och det gör det svårt att lita på dom som sitter där och om dom verkligen behöver hjälp…eller åtminstone så här: Om jag skänker en tjuga, vill jag att tiggaren ska ha HELA tjugan och inte bara en liten del av den. Tack Helena!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten