Vi tänkte på samma sak

Jag tog med min chef, till kyrkstugan vid Nydalasjön igår, ett fint ställe att sitta och chilla på, café har dom också och generösa öppettider:

Foto0362 Foto0363

Jag frågade henne om hon visste vad det var för flagga som satt där, nja, den där hade hon inte sett, kan den vara internationell, sa hon lätt frågande. Hm… tänk sa jag, om det skulle finnas en världsflagga, den skulle kunna representera mycket och visa att vi alla bryr oss, det finns inga gränser och allt vackert man brukar säga.

Tyckte det lät som en jättebra idé och jag fick medhåll av chefen. Vi kom hem. Och för skoj skull, googlad jag på just världsflagga, och vet ni vad…det finns redan… *snopet*.

Så här ser den ut:

631

Och så här gick det till och jag citerar:

I riktlinjerna framgår bland annat att det ska vara en flagga fri från språk och klichéer, en flagga som ger stolthet och som förkroppsligar idén om ett globalt medborgarskap.

Marc Orroya Artiga trodde först att det skulle vara omöjligt att skapa en flagga utifrån de förutsättningarna. Men sen gjorde han ett försök med en himmelsblå flagga med vita moln, som alla kan associera till. Slutcitat

Ja där ser man, fler än jag, har samma tankar, fast nu var någon snabbare, och gjorde ju något åt det också 😀

Är det någon som vet vad dessa vita blommor heter?

Foto0340 Foto0341 Foto0342

Dom finns lite överallt och luktar ju så gott, har en gång i tiden försökt förklara dom för Kerstin, men lyckades inte, men nu kanske, om hon ser bilden eller om någon vet namnet, så jag kan framföra det.

Sista arbetsdagen innan ledigheten, oj så skönt, jag ser fram emot dom kommande dagarna, och hoppas att dom släpar sig fram i sakta mak, fast det är ett önsketänkande, jag vet 😀 Önskar er alla en toppen dag, och avslutar inlägget med mitt senaste inköp från Sala.

Foto0357

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Intressant att det finns en världsflagga. Annars så är det väl kanske FN-flaggan som många tänker på som en flagga som omfattar hela världen?

  Gissar att de vita blommorna tillhör Älggräs eller Älgört som den också kallas.

  Ha en bra ledighet!

  PS: Flaggan på näst översta bilden är förmodligen Svenska kyrkans flagga.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Aha…så är det säkert, med flaggan alltså 🙂 Tack för svaret, Marja tror samma sak, att det är älggräs vilket jag nu googlat på, det stämmer… 😀

 2. Marja Granqvist

  Den där blomman tror jag heter Älggräs. Vi får kolla vädret och messa om morgondagen. 🙂
  Ha en bra sista arbetsdag! Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Japp, älggräs är det, läste nu, om det på wikipedia, tack Marja. Jag smsar dig imorgon, så får vi kolla av läget. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten