Hommelkuse 🙃 Ă€r mitt mellannamn

Jag dementerar mitt förra inlÀgg, till viss mÄn. Det var INGA spökerier med nyckeln. Den jag hade i fickan var ju, naturligtvis, nyckeln till tÀndningen, och inget annat. SÄ dÄ var jag tillbaka pÄ ruta ett igen.

Fast dĂ„ jag sedan skulle ut pĂ„ eftermiddagen, sĂ„ gjorde jag en tvĂ€rkoll under passargerarsĂ€tet, och dĂ€r lĂ„g den, den försvunna bilnyckeln. Jag Ă€r ju inte dummare Ă€n jag fattade, att den skulle ligga nĂ„nstans jag hade ju Ă€ndĂ„ lĂ„st upp dörren. Jaja, det Ă€r bara att erkĂ€nna, jag Ă€r som en hommelkuse 🙃

HÀr Àr bilden jag tog pÄ björken, vid TvÀrÄn, den som inte bara Àr 1 björk, utan flera:


Och idag, fotade jag den, igen. Lika mÄnga stammar, fast lite nÀrmare vattnet:


Inte sÄ kul att gÄ dÀrefter. Ser allmÀnt smutsigt ut, med en massa fastklistrade, bruna löv, bÄde pÄ grÀsmatta och vÀgen. TvÀrÄn Àr ocksÄ jÀttesmutsig:


Verkligen trÄkigt för dom som bor efter den vÀgen. En del som fÄtt in vatten i kÀllaren. Och vi Àr glada att vÄrt hus, ligger rÀtt högt ovanför TvÀrÄn.

Fyllde pÄ med lite olika glöggsorter, ska bli intressant att testa. Blev nyfiken pÄ saffransglöggen:


Planerar vad jag ska ha som glögg tillbehör, och hÀr Àr i alla fall ett av dom:


Det blir Dumleflarn av dom. SÄ simpla att göra, men lite roligare Àn inslagna i ett papper. Ugn pÄ 175-180grader, lÀgg ut kolorna med lite mellanrum, pÄ en plÄt, in i ugnen, i cirka 8 minuter, klart!

Och vad tror ni om denna, Dragon Blood i en annan tappning:


Den hĂ€r, finns bara i 1772 utgĂ„vor, och jag rĂ„kar ha en av dom. Vill egentligen inte öppna den, fast…man Ă€r ju nyfiken pĂ„ hur den smakar.

Jag gillar ju den andra Dragon Blood, den röda, med 3 olika smakupplevelser:

SĂ„ varför skulle inte den dĂ€r, vara lika spĂ€nnande och god 😋

Nu har jag svamlat klart för idag. Hoppas solen skiner pĂ„ er med, och att ni fĂ„r en bra dag! Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det inga direkta vinterkĂ€nslor dĂ„ man kikar ut. Det kommer dĂ„ det kommer.

 

Maria Lundmark HĂ€llsten