NĂ€ nu blommar det…đŸŒșđŸŒŒđŸŽ‹

Nu sÀger man plötsligt, vad ljust det hÄller pÄ vara pÄ kvÀllarna. Fast dÄ har man redan förtrÀngt att vi stÀllt om till sommartid för drygt en vecka sedan. Klart att vi har ljusare en timme lÀngre dÄ, innan mörkret sÀnker sig ned.


Men visst kÀnns det roligare dÄ man verkligen kÀnner skillnaden. Eftersom mina jobbpass, slutar 20,30 varje kvÀll sÄ ser jag ju definitivt förÀndring. Nu har man en nÄgorlunda ljus himmel, pÄ vÀgen hem.

ApropÄ ljus, fÄr se om min nya hortensia gÄr en ljus framtid till mötes.

Den ska absolut inte, fÄ komma sig ner i nÄn sjÀlv vattnande kruka. Det misstaget görs inte om. Eventuellt kan jag tÀnka mig att fylla pÄ med jord. Blommor man köper ser aldrig ut att ha jord i krukan, utan Àr mest bara nÄt torrt material som inte suger Ät sig vatten.

Fick hett tips av min vÀn Ullis, för en massa Är sedan. NÀr man köper en ny blomma, lÄt den acklimatisera sig dÀr du tÀnkt ha den, under en vecka eller tvÄ. Sedan ÄtgÀrdar man jorden.

StÀllena man köper blommorna ifrÄn, gödslar oftast blommorna sÄpass att dom blommar och ser fina ut, men det Àr gödsel eller nÀring som försvinner ganska omgÄende. DÀrför tror man att man gjort vÀrldens kap, dÄ man Äker hem med den finaste blomman, men det Àr nu, ansvaret hamnar pÄ dig och hur du tar hand om fortsÀttningen.

Sen Àr ju jag lustig som VET detta, men som glömmer bort mina goda intentioner rÀtt fort. Ibland man kan dock ha tur, och fÄtt tag i en överlevnadsplanta, som kÀmpar för sitt liv, dagligen dags, utan att skrika eller vÀsnas.

Dom rackarna Àr inte kul, dom heller. För den dagen man vill vara snÀll och ta hand om dom, sÄ gör man för mycket och dom knasar ihop. I alla fall mina blommor.


FĂ„r se om jag ska gĂ„ ner i kĂ€llaren idag och kollar om jag kan grĂ€va fram nĂ„n gammal tupp som kan fĂ„ komma upp nu dĂ„ vi gĂ„r in i pĂ„skveckan. SjĂ€lv jobbar jag, alla dagar utom skĂ€rtorsdag och annandag pĂ„sk. Men…nĂ„n ska ju göra det ocksĂ„.

Vi drar ju söderut i slutet av april, sÄ det kompenserar lÀtt, en pÄskjobbarvecka.


Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten