Kuben är ett mysterium… för mig i alla fall 😵‍💫🫣

Har nånstans ifrån, möjligen nån annons som svävat förbi, sett att det skulle finnas tvättark. Sen har det fastnat i huvudet, och vid nåt senare tillfälle, googlade jag. Ja, det är små tunna ark som man använder istället för flytande eller pulver tvättmedel.

Tyckte att det lät intressant. Plats besparande, lätt att bära och hantera, samt dosera. I måndags, efter att ha läst recensioner på arken, gjorde jag slag i saken och beställde.

Idag ska jag testa en tvätt. Kan så här långt säga att det luktar gott från paketet. Det är dessutom, biologiskt nedbrytbart och utan onödiga kemikalier. Pris… ja det är dyrare än att köpa och bära hem några kilon, fast allt är relativt.

Tror precis som det står skrivet att många lätt överdoserar och använder mer än vad som faktiskt krävs. Jaja, jag provar, så får vi se.

Skottår i år och skottdag idag. Satt och filurade på ord med skott i sig, hm.

Ryggskott, pistolskott, nackskott, nån kan ha skott sig på andra, bambuskott, blomskott. Ja jag vet inte, listan kanske kan göras jättelång. Översatt till engelskan blir skottdagen i alla fall inte shot day, utan leapday. Synd, annars hade vi väl kunnat fira med en eller annan shot.

Apropå skott, läste om nån som fått ryggskott på jobbet, han bad om ursäkt till en kund i butiken som inte kunde svenska, och sa, i got a backshot. Kunden hade tittat fundersamt på honom 😄

 

P4 i Västerbotten ställer frågan: ”Skottdagen idag! Vad gör du av denna extradag?”

Mja, själv tänkte jag då jag läste extradag, att den borde vara en röd dag, och man skulle inte behöva göra ett jota. Fast jag vet att det inte fungerar i praktiken. Javisst, röd kan den vara, men arbetsbefriad kan ju bara dom vara som har ett sånt jobb. Nu vet jag ju i förhand att jag ska prova tvätta med tvättarket. Åke kommer att fika på Ullas. Och jag ska göra löksoppebiffar med stuvade morötter vid sidan om, till middag. Mer vet jag inte, just nu.

Såg en tjej på TikTok som gör Kuben till musik. Jag blev helt fascinerad av detta. Klicka på bild för att kolla in klippet

Jodå, jag har sett andra göra Kuben på nolltid och dom är minsann lika fascinerande att se på. Jag hade ju velat se vad dom ser. I deras huvuden måste det ju finnas en bild på alla färger och hur man löser det. Jag fattar nada… men visst är det imponerande?

Fick en Kub av Theresé…katastrof. Och hur kan den ens ha en hel sida, och resterande ser ut som pytt i panna

Jag skulle visa att det enda jag faktiskt kan göra är schackrutigt på alla sidor. Men nu går det ju inte… inte utan att jag gör som jag gjort förut. Bryter ut alla delar och klickar in dom igen, på rätt ställe.

Nämen ni får väl ha en fin skottdag allihop och här är vi glad att vi INTE behöver fira så här!

 

.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Rainer Hartleb filmproducenten, fyller år idag. Drog iväg ett Grattis! till honom och ska uppvakta med en burk salt från Rosa Saltsjön, Costa Blanca. 💓

    Trevlig Skottdag tebax!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten