Allt har sin tid, brukar man vackert säga…

Flitens lampa lyser här på morgonen

Tänkte aldrig på att tangenterna på min gamla dator var vita med svart text och på den här är det tvärtom. Av den anledningen är det i vissa ljus och under vissa timmar på dygnet, svårare att se dom. Men Theresé rådde bot på det. Jag fick en lampa med USB-kontakt, och den funkar ypperligt. I see the light (och framför allt ser jag vad jag skriver).

I förrgår, då jag stod inne på Apoteket och väntade på min tur, såg jag nog lite rött. Förundras över hur vissa människor är oförmögna att tänka på andra. Det är många som väntar på sin tur, 2 kassor är öppna. Men… i en av dessa kassor står en äldre kvinna, som både ser och hör dåligt, samt förstår inte varför hon inte kan få ut sin medicin.

Kvinnan står där…säkert 30 minuter. Kassörskan är lätt stressad men behåller sitt lugn och gör allt för att lösa problemet. Det säger jag inget om…

Fast då har vi dom där som står på tur och väntar på den andra kassan, där det arbetas febrilt med att få undan alla väntande människor. Och här brister det lite. Dom har stått nästan lika länge som jag, och suckat lite lätt. Fast då det blir deras tur ska det plötsligt ställas frågor om varför man gör si och så med medicinen, varför måste man byte märke, vad händer om man gör det, är det farligt, passar det mig… och så där fortsatte det medan kön växte och suckarna blev högre.

Klart man har rätt att fråga, fast i det här fallet, på riktigt, så kan sån information, inhämtas via telefon, mejla, fråga din läkare som ändrade… Jag har lust att skriva att personen ifråga, var yngre än jag, hade inga fel på sitt vokabulär, inte heller andra synliga fel som skulle kunna påverka hennes förmåga att ta reda på detta på annat vis. MEN… jag vet att man kan ha variationer på sina egna funktioner, som inte syns på utsidan, så jag vill stryka över det jag skrev, egentligen…

Vill nog hellre påpeka att det finns tillfällen att göra vissa saker, och det finns andra tillfällen då man kanske avstår och söker svar nån annanstans.

Vet också att det är min personliga åsikt. Finns säkert andra som inte håller med.

Nu ska jag äta frukost och göra mig klar för jobb, så jag avrundar med en liten (o)sann historia och hoppas ni alla får en fin torsdag.

”Ett medelålders par från norra USA längtade en kall vinter till värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare.

Mannen hade en längre ledighet och åkte därför ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslutade sig för att skicka ett mejl till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen: Till: Min älskade hustru! Rubrik: Jag har kommit fram! Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig då. Hoppas din resa blir lika problemfri som min. ps, Det är verkligen hett härnere! ds”

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Tina

    😅🔥😂😂😂

    Och när läste Apoteket, tänkte jag Systembolaget 😆 och tyckte det var konstigt, med damens inköpssvårigheter av medicin..

    Onödigaste frågan jag fått är; vill du ha från tillverkare XX eller YY ?

    Det var redan svårt att förstå de ord hon sa på bruten svenska och vad kunskaper har jag ens, om tillverkare 🤔

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten