Hur gammal är du, kolla strumplästen 🧦

Hur gammal är du? Det ska tydligen synas på vad du har för typ av strumpor på fötterna. Och jag skrattar och tänker att då borde jag rimligtvis vara en kameleont vad det gäller ålder.

Ibland har jag korta strumpor som går över hälen, ibland såna som passerar fotknölarna, nån gång såna som bara täckt tårna, men ofta barfota, den här årstiden

Jag blir dock aningens confused, då jag såg och lyssnade på detta. För vad pratar dom om egentligen? Klicka på bild för att lyssna nån minut på den så kallade strump/ålderskonflikten, 😆🙃

 

Ankelstrumpor, går dom över fotknölen eller slutar dom ovanför hälen? Roade mig med att Googla

Kom in på en sida som heter strumpbudet, även här är bilden klickbar

 

Stämmer den informationen så innebär det att generation Z, inte ens har koll på vad det dom har på fötterna, heter, hehee…

Sen kan jag inte annat än tycka att det var bland det barnsligaste jag sett och hört på sista dagarna. Att ha på sig det man tycker känns bekvämast borde väl rimligtvis vara det viktigaste av allt. Oavsett hur högt eller lågt dina strumpor sitter. Men jag håller upp mina händer i en avvärjande gest

Jag har själv varit ung en gång i tiden, och ordet bekvämt fanns nog inte med i vokabulären. Det skulle först och främst se coolt ut och då fick det vara hur oskönt som helst.

Nej det är väl bäst man låter alla ha på sig det man gillar mest och kan stå ut med. Själv väljer jag sånt som sitter uppe då man är ute och går. Hatar sånt som plötsligt rullar ihop sig under foten, så på långpromenader går kortskaftade strumpor fetbort.

Ett ps till generation Z, det kan också vara så att ju äldre man blir, desto mer självsäker blir man och struntar fullkomligt i utsida, som oftast är en fasad och inte vem du verkligen vill vara ds. *blink blink* 😉

Satt 2½ timme på vårdcentralen igår. Jag ville ju dels ta dom där årliga proverna som ska göras efter min operation 2015, och nu var det 3 år sedan. Och sedan vill jag veta vart mina dagliga/nattliga kramper kommer ifrån. Dom där som kan komma lite varstans. Ljumsken, fotknöl, under fot, vad, framsida smalben och då jag var ute på middag i fredags, under baksida lår. Besöket gav inga direkta svar.

Jag chockerade läkaren då hon ville se hur jag såg ut då jag gick och då jag stod still. Jag ställde mig precis som jag brukar stå, utan att tänka på det. Hon utbrister, snudd på förskräckt: NÄMEN, oj ditt högerben är mycket kortare!! Alltså knäna var inte ens på samma höjd.

Men så kommer nästa fråga då hon gick fram för att se på nära håll. Är du överrörlig? Yepp, det är jag ju, och sedan barnsben, kobent nanting. Men det är nåt jag försökt sträva emot. Att jag hänger på ena benet är bara nåt jag gjort för jag tycker det känns skönt. Höfterna var ändå opåverkade, men saker tar väl stryk till slut. (Oj, skulle satt på mig mina kortaste strumpor, så hade jag ju inte kunnat skylla på ålders betingade krämpor 😁).

Nå, prover togs till höger och vänster, blodtryck i sittande och stående, EKG och jag bad om ett pollen test som även det togs. Så jag VET om det är det jag har eller om det är en förkylning. Tar dock nån eller några dagar innan svar kommer. Så jag hoppas att detta kommer att leda till nåt eller några svar i alla fall.

Nu har jag en Linus på bilen. Hittade 2 stycken som vi tänkt använda till bussen men som blev kvar hemma. Kommer dock att komma på sidodörrar med. Jag har som pratat med Theresé. Hon kan ju sånt där, hon

När jag stod därute sent igår kväll så passade Åke på att ta med Winstone på kvälls promenad. När han kommer ut ser han att jag har en åskådare vid sidan om. En ”kotte” som rensade gräsmattan på fågelfrö spill

Det var ingen värme den tiden, syntes till och med himlen

Nu idag, då jag gick ut med Mr W såg himlen nalta eljest ut

Hoppas på en fin dag för er alla! Och ett stort OBS, se upp vart ni kör ifall ni är ute med bilen. Jordaxeln kan vara jobbig

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Väldigt udda att du fått ut medicin på recept år efter år, utan regelbunden provtagning. Måste vara något som glidit mellan de berömda stolarna.

    Hoppas du mår bättre, men ser att ni får mera sommarväder. Här har jag nässpray med cortison/antihistamin, astma meds, flytande hostmedicin mot rethosta, ögondroppar, Strefen hals-spray, Strepsils, Zyn m fl pastiller. Hostar fortfarande även på nätter. Inte förkyld, inget hals-ont.

  2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

    Ja jag har väl efter att ha glidit mellan stolarna fortsatt att rulla in under bordet 🥴😆 Fast det är som tur var, inte alla inom sjukvården som tappat den. Det finns även guldkorn som vet hur slipstenar ska dras. Det gäller bara att ha turen att stöta på dom. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten