Nopp, våga vägra Instabox

Aldrig mer Instabox om jag kan undvika det. Hade lagt en beställning från Apotea och 23 maj fick jag sms om att paketet var på väg  från Apotea till lagret på Instabox. Måndag den 27 fick jag ett nytt meddelande från Instabox. Nu hade paketet blivit felsorterat och leveransen skulle därför bli senare än planerat.

Onsdag, 29 maj, får jag ett sms från en för mig okänd tjej, som ville meddela att hon nyss hämtat ut mitt paket och råkat öppna det. Detta eftersom även hon väntade på en leverans och inte såg att det stod fel namn på det. Hon hade alltså fått fel paket i hennes box. Vilket innebar att hon fick agera ombud och komma med paketet till mig, nån dag senare. Ja inte tvunget, utan hon gjorde det för att vara snäll.

Jag mejlade Instabox och även hon hade kontaktat dom. I allt som varit dom sista dagarna har jag inte haft tid att ringa upp på det numret jag fått. Utan tog tag i det igår. Då hade jag dessutom, dagen innan fått ett nytt meddelande från Instabox

 

Ursäkta men…jag har mejlat och förklarat, så paketet var ju lokaliserat. Lååånga ledningar, kan tyckas.

Nå, ringde upp, förklarade, frågade om kompensation för utebliven medicin under några dagar. Samt, viktigast för mig, vad fåt tjejen för kompensation. Jag drämde till med att hon fått agera frakt ombud åt dom, så det bör väl belönas.

Han frågar en kollega, kommer tillbaka och säger att det är bra om jag kontaktar henne och ber henne höra av sig. FAST…sa jag, det har hon ju redan, och även jag?? Ok, vad får jag för nåt nu då. Näe, tyvärr, han kunde inte ge nåt annat än en ursäkt och la felet på Apotea, att det ska vara dom som gjort fel.

Hm, sa jag, varför ska då hon höra av sig till er. Kommer hon att få något för det som blev. Jo, hon kunde kompenseras från näthandeln. Aha, sa jag, fast min beställning var väl också från näthandel. Det höll han med om, fast återigen, jag kunde bara få en ursäkt. Så NEJ, välj bort insta som leverantör om möjlighet finns. Du kan alltså inte vara säker på att ditt paket hamnar i rätt händer och du kommer inte att få något för det. Jag bad tjejen höra av sig till mig, så vi talades vid lite kort igår. Jag berättade att dom utlovat kompensation till henne om hon hör av sig, så vi får väl se om det händer.

Mejlade Apotea idag, enbart för att tala om vad dom har för typ av fraktbolag. Att skulden lagts på dom och att jag (även om jag ensam är en fis i rymden), inte kommer att beställa från företag som enbart har instabox som leverans alternativ. Och nu tvår jag mina händer och går vidare

Kom ut på gården igår och Winstone ställde sig med nosen riktad mot syrenen där fågelfrö automaten sitter. Så jag blev ju nyfiken att kolla in vad han såg och vädrade. Hela linan han satt fast vid var utsträckt, så jag tänkte att det må ju vara något väldigt intressant därinne.

Det var en katt

Förmodligen låg den där och inväntade fågel buffé. Nopp, det blev inget sånt då jag frågade vad den låg där för. Då reste den på sig och lommade iväg

Imorgon åker jag till Malå för nån arbetsdag däruppe. Inte alls taggad på det, men… Åke stannar hemma så Niccos Sambo inte behöver följa med. Han får katt och hundansvar. Det är ju bra i alla fall. Så har man nån mindre att hålla reda på. OBS!! Jag menar förstås djuren…

Ni får ha en fin dag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten