Mycket mycket söta saker, ehh nopp fast jopp

Ja inte fick jag uppleva finvädret igår då det var som bäst. Hahaa…där jag jobbar small det i åska och hällregnade som när man spolar i en kran. Fast jag sa, att det skulle inte förvåna mig om det är bra väder i Umeå.

På hemvägen var det blöta vägar tills jag svängde in på Timotejvägen, solen sken och det var riktigt varmt. Åtminstone en stund! Åke sa att det varit finväder hela dagen.

Det mest otrevliga var att det började fladdra i buskarna, nånting stort och mörkt. Jag blev attackerad då en av dom tog sats och flög rätt emot mig…jisses. Nå, jag har sagt det förut och kan säga det igen. När jag berättar för folk att jag är rädd på riktigt, för fjärilar, så skrattar 99% och säger: ”-Men dom är ju så fina!”

Ehh jo, jag vet, det säger jag inget om. Don är superfina, men deras fladdrande triggar en äckelkänsla. Nå, en Påfågelfjäril/Påfågelöga har jag, mig veterligen aldrig sett förut. Nånstans vill jag få dom på bild, smyger och tar sakta fram mobilen, riktar, kollar och trycker. Men inte utan att vara på helspänn

Förstod med en gång att det skulle sitta fjärilar på baksidan huset också. Då jag drog ner rullgardinen i förrgår kväll såg jag svarta skuggor som virvlade runt utanför. Och där har vi samma växter som den vid blåbärsbusken.

Gick in och stängde fönstret…jag tar inga risker, och gick runt. Mycket riktigt, där fanns lite olika typer av fjärilar. Jäklar att jag höll på slänga mobilen i försök att vifta bort dom mest ivriga. Men nån bild fick jag i alla fall

Plockade lite blåbär och fuskfotade lite, haha…

Eller fusk och fusk, men kåsan är liten och blåbären är stor. Min morfar har gjort dom här 2 och jag har sett andra bilder med bär och kåsor så jag ville testa.

Apropå insekter/djur, så är igelkottar lite gulligare, men försök då inte klappa dom. Jag vet att dom kan bitas. Hade en kompius way back in time så stötte på en liten gullig igelkott. Gör som man brukar då man möter något så sött, hon satte ner fingret för att hälsa. Dumt…igelkotten högg sig fast och hade inte ens tänkt släppa taget. Haha…stackars Igelkott och jodå stackars kompisen med. Hon tänkte inte ens tanken att den kunde attackera. Tror att dom kan göra det för att dom egentligen ser dåligt. Trodde kanske att hon tänkt bjuda på nåt gott. Igelkottsveckan är nästa vecka. Så ser ni nån kan ni göra så

Klicka på bild om ni är intresserade. Fanns en del att läsa om på den sidan.

Såg även detta inlägg på FB igår och delar det med er

Ha en fin tisdag, allihop!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten