Barnbarn ja, dom har så rätt på roliga sätt

Börjar med att Gratulera Rick Mc Cann som blev vinnare i Stock/Superstock 🥇🤘

 

Jag kan inte se vad som hände med Carla men tror inte att hennes bil gick som planerat. Vilken frustration, då man lägger ner så mycket av sin tid på detta och man faller på målsnöret. Men jag vet också att dom brinner för detta, så jag tänker att dom ändå haft och har, super roligt på vägen.

Det blev även seger för Mats P Karlsson som presterat suveränt bra, hela säsongen. Stort Grattis till honom med! Lånar en bild tagen av Håkan Persson Umeå

Skrev för några dagar sedan om att jag inte visste vart man hittade dom här artiklarna/reportagen om äldre händelser. Nu vet jag…fick ett sms från en vän som sett ett efterlängtat reportage om Fredrik Burgman. Och BAAM, där stod det ju ”Historieskolan”  Klicka på bilden så kommer ni dit

Apropå Herr Burgman så har jag hans autograf, haha. Skrev om det för 3 år sedan och jag citerar: ” Fredrik Burgman, som var en journalist, radioröst och författare från Holmsund utanför Umeå. Mest känd, kanske, för att han myntade namnet Himmelska fridens torg om parkeringsplatsen utanför Konsum i Holmsund. Han var också kåsör och värd för programmet Sommar i Sveriges Radio under 10 säsonger, första gången 1966, sista 1985.

Här sviktar mitt minne, för jag kommer inte ihåg tillfället då jag fick den, men gissar på att han kanske var på stan och signerade nån bok eller, så fick jag honom utpekad åt mig och jag högg honom i språnget. Det första alternativet är mer troligt.

Kommer dock ihåg, att jag stolt visade upp autografen för min farbror Matts, han tyckte inte att det var så märkvärdigt. Han kunde minsann skriva en som skulle vara strået vassare. Vassare för att han skrev sitt namn istället. ” slutcitat

I detta nu sitter Sally på tåget på väg hit. Hon skrev precis att jag inte behövde hämta henne på stationen. Hon kunde gå hit. Fast jag erbjöd henne en fika på Östra Station om jag skulle hämta henne där. Radiotystnad nån minut, sen skrev hon att hon förträngt packningen som skulle med, så jag får hämta henne.

Barnbarn ja, inte alla förunnat att ha dom, det vet jag. Men historier om dom kan man ju få höra och läsa om ändå. Jag fann lite igår och vem skrattar inte åt detta

*Jag visste inte om mitt barnbarn hade lärt sig sina färger än, så jag bestämde mig för att testa henne. Jag skulle påpeka en sak och fråga vilken färg det var. Hon berättade för mig och hade alltid rätt. Det var kul för mig, så jag fortsatte. Äntligen gick hon mot dörren och sa: ”Mormor, jag tycker verkligen att du ska försöka lista ut några av de här färgerna själv! ”

*När mitt barnbarn Billy och jag gick in i vår semesterstuga höll vi lamporna släckta tills vi var inne för att inte locka till oss irriterande insekter. Ändå följde några eldflugor efter oss in. Märkte dem innan jag gjorde det, Billy viskade: ”Det är ingen idé morfar. Nu kommer myggen efter oss med ficklampor.”

* När mitt barnbarn frågade mig hur gammal jag var, svarade jag retande: ”Jag är inte säker. ””Titta i dina kalsonger, morfar”, tipsade han ”Min säger att jag är 4 till 6. ” (WOW! Jag gillar verkligen den här — det står att jag bara är ’38’! )

Nu önskar jag er alla en fin måndag med en tvärtagen bild tagen nu på morgonen. It looks like someone is cooking something in the clouds

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie Wallmark

    Men underbara barnbarn! Ett av mina sa häromdagen -Farmor, kan du köra cross? –
    Ja, de som inte är så höga så jag når ner.
    -Du kan verkligen köra allt!
    Det har ju med intresse att göra och tja, allt som brummar är intressant. Körde faktiskt en åkgräsklippare från Husqvarna när vi hade företaget och de hade ett jippo ”Från Ystad till Haparanda” Jag fick äran att köra mellan Burträsk och Hjoggböle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten