Ett nytt jobb vid sidan om… eller… näe. Fast tips till er som söker nåt annorlunda

Såg ett inlägg i en inrednings grupp på fejjan igår kväll. Dom hade köpt ett hus och där, i ett av rummen hade det tidigare stått en kakelugn. Dom ville väldans gärna köpa en ny ugn dit och lyckades hitta en som föll dom i smaken. Dom lejde in en som monterade ugnen, och då inlägget lades ut ville folket naturligtvis veta hur mycket denna skapelse gick lös på.

Kan säga att ugnen inte var my style, fast det är min personliga åsikt så den har ju ingen betydelse. Men priset…jösses, 100 000kr. Nå, dom kostar pengar så det kanske inte är ett opris. Så läste jag vad killen som satte ihop den fick… 60 000kr. Men JÖSSES!!

Jag sa till Åke att nu ska jag minsann satsa på att bli kakelugnsmontör på min fritid. En fin sidoinkomst. Mja sa Åke, men det tar tid att sätta ihop en sån där, det ska väl brinna ihop på nåt sätt. Jag fundera 2 sekunder och sa, men du, det fixar jag, det finns ju Gorilla Tejp!!

Och då jag sagt det så förstod jag att drömmen som ambulerande kakelugnsmontör, gick upp i rök. Jag skulle förmodligen inte ens ha tålamod att lära mig det och sedan kom jag på att jag säkert skulle sätta några kakelplattor åt fel håll, för det hör liksom till, då vi pratar om mig. Det är kört!

Apropå att sätta ihop saker så såg jag ett annat ”fint” inredningstips. Satte citationstecken på ordet fint för att visa att jag var lite sarkastisk. Herre jösses, hur tänkte dom här??

Mja, kanske som jag kan göra ibland. Man tror att en idé är fantastisk, rakt igenom men slutresultatet hamnar långt under förväntningarna.

Apropå yrken, this is a new one

Och här söker dom nytt folk i Malå och Skellefteå trakterna. Skulle jag lätt ha kunnat hoppa på ifall mätningarna hade varit här utanför, och att man inte hade haft andra tider att passa. Tydligen tömmer man apparaten klockan 08.00 under sommaren och 07.00 på vintern. Inga problem för jag som är uppe i tid och otid. Undrar vad man får för det 🤔

Ni som känner er hugade…det är bara att söka jobbet. Jo, jag såg nåt utanför min arbetsplats igår…Tranor. Rätt var det var trumpetade dom så det ekade långa vägar. Undrar om dom håller på packa ihop för resan söderut. Tydligen är det mellan augusti till oktober dom flyger söderut

 

Visste ni by the way detta

Ut och spana efter Tranor nu. Ha en fin lördag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    En murare monterar kostsamma kakelugnar, har en i släkten 🙃 👨🏼‍🔧

    Tranor tycker jag mig ofta se, vi är ju en del på vägarna. Bara att åka ut till husbilsplatsen när vi är i 🇸🇪 ger oss vyer över tranbesökta ägor. Intressant läsning. 🧡

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Jodå, fast murare lät tråkigare 🤣 Jag ville ju bara montera ihop kakelugnar 😉 Men du vad bra, med Tranorna tänker jag. Då stämmer ju min plan om att bli 120 år. Torde ju kunna lägga på nåt år nu då jag sett några Tranor dom senaste dagarna 🤩🤘

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten