Dom finns…pĂ„ riktigt đŸ§›â€â™‚ïžđŸŠ‹

Vi tog oss inte ivĂ€g igĂ„r, men utrĂ€ttade en massa grejer sĂ„ det ska vĂ€l bli lĂ€ttare att rulla ivĂ€g idag. Att det ska vara sĂ„ för—-baskat svĂ„rt att packa sĂ„ man fĂ„r med det man ska. BetĂ€nk nu att vi snudd pĂ„, aldrig packat för en dryg vecka i en bil.

Vi har haft vÄr buss pÄ vÄra resor och den har man dÄ fyllt upp vartefter. Kom att tÀnka pÄ det igÄr dÄ jag plötsligt kom pÄ att vi mÄste ta med handdukar. Jösses vilket i-lands problem. Och alla torr varor som vi annars haft i bussen. Det blir inte lika mycket plats att strö ut vÄra prylar pÄ.

Jag började dagen med det förbenade jÀrndroppet. 9:45 hade jag tid, 11:30 var jag hemma. Dom provade först i handleden och ovansida hand men kÀrlen sprack. Den hÀr sköterskan tyckte det var extremt konstigt. Dessutom kom det inget blod heller dÄ nÄlen drogs ut. -Va e jag för mÀnnisch egentligen?

NĂ„, jag har ju fötterna dĂ„. Hon satte en nĂ„l dĂ€r och det funkade, fast vĂ€ldigt dĂ„ligt. Med den takten dropparna föll sĂ„ hade dom fĂ„tt utföra nattjobb. Jag rĂ€knade dropparna medan en annan sköterska gick ivĂ€g för att hĂ€mta hjĂ€lp. 1 droppe per 7 sekunder


”Om 1 ml infusion estimeras till 20 droppar, sĂ„ Ă€r en droppe 1/20 ml eller 0,05 ml. Det innebĂ€r att 20 000 droppar Ă€r 1000 ml eller 1 liter dropp. Jag skulle ha 500ml, det blir om jag dĂ„ rĂ€knat rĂ€tt, 480 droppar pĂ„ 1 timme. SĂ„Ă„ dĂ„ hade jag suttit kvar dĂ€r Ă€n, hahaa.

Den sköterskan som sedan kom, var hon jag hade förra gĂ„ngen. Hon testade att sticka pĂ„ andra foten och TADAA
 dĂ€r satt den och nu rullade det pĂ„.

Oskönt att bli stucken dĂ€r, och jag berĂ€ttade Ă„terigen om det Nicco sagt, att det Ă€r bara en kĂ€nsla. Sköterskan fascinerades av det och sa att hon skulle ta det med sig. Sen funderade hon en stund och sa: -Fast kanske inte till patienter som utsĂ€tts för detta. Det kan ju finnas dom som inte skulle tycka att det lĂ€t sĂ„ bra. Typ


Ja det Àr klart att man inte kan lÀgga det pÄ nÄn annan, men absolut nÄt att tÀnka pÄ sjÀlv. Vissa saker fÄr man bara ta, och tÀnka att det Àr övergÄende. Det finns vÀrre saker att utsÀttas för Àn ett stick (eller 2) i fötterna.

Gjorde ont att ta pÄ skorna efterÄt och dÄ jag kom hem konstaterade jag att jag fÄtt en liten jÀrndepÄ pÄ foten

Lugn lugn, jag spĂ„rar förstĂ„s. Det Ă€r vĂ€tska som blir dĂ„ dom spolar, fast jag tyckte att jĂ€rndepĂ„ lĂ€t roligare 😆

Nu undrar jag by the way, om det Ă€r dĂ€rför myggen inte Ă„r sĂ„ besvĂ€rlig med mig. Jag kan fĂ„ nĂ„t stick eller 2 men ytterst sĂ€llan myggbett. Är det sĂ„, Ă€r jag ytterst tacksam att jag förmodligen slipper attackeras av tadaa, vampyrfjĂ€rilen.

Döm om min förvÄning att jag som hÀvdat i flera Är, att fjÀrilar Àr lömska saker med huggtÀnder som kommer fram dÄ man minst anar det, faktiskt finns. HÀr i vÄrt lilla land Sverige.

Skulle googla och visa Sally den dÀr monsterfjÀrilen Makaonen, som jag sett vid 2 tillfÀllen. Och nÀr jag liks höll pÄ sÄ stÀllde jag frÄgan om blodsugande fjÀrilar, och blev brutalt upplyst om dess existens

I told you!!

Åke och TheresĂ© brĂ€nde ivĂ€g pĂ„ Bauhaus och införskaffade plintarna, jag fick inköpslista av virke och fick ringa Bolist i MalĂ„ för att kolla att dom har grejer till allt. Handlade, utrĂ€ttade Ă€rende till mamma, planterade mitt citrontrĂ€d jag fĂ„tt av Åke. Bad hyresgĂ€sterna att ta hand om blommorna medan vi Ă€r borta. Och det gick naturligtvis bra.

Jo, jag öppnade present frÄn Theresé, fick 2 koppar av Hackefors. Samma mönster som dom koppar jag har men annorlunda design pÄ koppen. Fina, jag gillar dessa koppar.

Hon slÀngde Àven in en öppnare, hehe..

Och 2 smÄ Linus pÄ linjen som hamnat pÄ den feta listen lÀngst dörrarna pÄ Hyundaien

Nu mina vÀnner ska jag ha frukost och bÀra ut lite saker till bilen. Packa resvÀskan och komma ihÄg att slÀnga in, Àven den. Ha en fin onsdag allihop!

 

2 kommentarer

  1. Anders

    Om du nu skulle bli biten av en vampyrfjĂ€ril sĂ„ fĂ„r du hoppas att den blir sĂ„ tung av jĂ€rn att den inte orkar lyfta đŸ€Ł Och dĂ„ kan du passa pĂ„ att slĂ„ ihjĂ€l den!

    Lycka till med sommarens alla projekt och ta dig tid att njuta av solen emellanĂ„t 🌞

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten