Leta du efter sprickan Lennart!

Hade missat att Lennart Holmlund pratar om "Djup spricka i högeralliansen" på sin blogg idag.
Detta som kommentar till min blogg. Nu är det ju så att det finns en stor skillnad mellan Alliansen i Umeå och S + V. Alliansen är i opposition. Det innebär att vi inte med automatik behöver vara överens om allt nu. Däremot måste vi komma överens när vi sitter i majoritet. Det kan jag lova Lennart att det är inga problem för Anders, Britt-Marie, Veronica och jag att komma överens när vi behöver. Vi har ett bra diskussionsklimat och vi kan ge och ta, då känns klimatet mellan S +V mer ansträngt.

Viceordförande träff med representanter för alla fyra allianspartierna

Det som väl är ett större bekymmer för Lennart är att han som KS-ordförande inte klarar av att hålla samman vägalliansen. Tror han att vi i Centerpartiet bara skulle sitta still och bara nicka bifall till de yttranden som NP lämnar avseende kommunens ställningstagande i frågan om Västra Länkens dragning? När vi inte får vara delaktiga i belsutet?

Nej du Lennart, vill du ha enighet bakom beslut får du se till att bredda beslutsgrupperna utanför utskottens sjumannagrupper.
I alliansen träffas vi alltid från alla fyra partier när vi skall snacka ihop oss om viktiga frågor. Det kanske vore en idé även för majoriteten efter vad jag förstått så är bara hälften av partierna som ingår i den styrande majoriteten inbjudna på måndagmorgnarnas ordförandeträffar.

Sedan kan jag inte låta bli att påpeka att ordvalet "spännande" som jag använde om V förslaget att stänga av Storgatan menade just det spännande. Jag tror att de flesta förstår just detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.