Tack Carola

Jag fick via Carolas blogg ett tips om hur man som kommunalråd absolut INTE bör uttrycka sig. Som vanligt med media så publicerar man gärna lösryckta meningar eller delar av dem vilka ska skapa publicitet och reaktioner. Men det är inga positiva formuleringar som kommer fram! Om Caisa själv tycker att man framställt hennes ord på ett felaktigt sätt så måste hon för oss kommuninvånares skull omgående OFFENTLIGT förklara sig! Och då menar jag inte att det ska finnas i något protokoll från KS eller KF! Hon har ju till exempel en egen blogg hon kan använda sig av. Och då kan hon ju också passa på att berätta hur man från politiskt håll jobbar för att motverka hennes nedanstående uttalanden. 

”Caisa Abrahamsson är socialdemokratiskt kommunalråd i Sorsele i Västerbotten med omkring 2700 invånare.

- Vår volym i kommunen den håller på att bli för liten. Det finns vissa funktioner som vi måste upprätthålla som myndighet, vi är en för liten kommun som måste ha samma kostnader som en stor kommun”

Ovanstående finns att läsa på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5297179

Där finns också ett röstklipp från en intervju i radion där Caisa uttrycker sig enligt följande: ”Inom fem år så tror jag att vi kommer att ha svårt att erbjuda våra kommuninnevånare den lagstadgade vården, omsorgen som man har rätt till.

När jag läser och hör detta så tänker jag att det är ju självklart! Det är ju det som man inom kommunhusets väggar med S och V i spetsen jobbar FÖR!!!

Har man inga idéer, ambitioner, intresse av att besöka/kommunicera med de arbetsplatser man har huvudansvar för, kommunicera med och aktivera sig i kommuninvånarna eller överhuvudtaget inget intresse av att utveckla utan lägger allt krut på att förvalta, stå på knä för Landstinget och förmodligen lägga munkavle på övriga politiker och kanske fler därtill, så är hon rätt klarsynt!

Så här uttrycker Carola sig i sin blogg efter att lyssnat på Caisas uttalande: Jag blir uppriktigt rädd för min och mina barns framtid. Är jag ensam om det? Jag kanske överdriver och är negativ, men själv tycker jag att det är en berättigad oro. Och fem år är ingen lång tid……”

Nu har det snart gått två år sedan S och V tog över makten i vår kommun. Fortfarande har i alla fall jag inte hört eller sett något som tyder på att det finns något som helst intresse från deras sida att överhuvudtaget försöka hitta nya vägar fram till ”utveckling” och att skapa en POSITIV framtidstro. Men hur ska man som politiker kunna göra det när man till exempel inte ens intresserar sig för Vision Sorsele eller mötet om kultur i Sorsele som var den 20 september på biblioteket. Där fanns representanter från flera olika stora organisationer i Västerbotten. Vilken syn tror ni att dessa representanter har på den kulturella utvecklingspotentialen i Sorsele efter det mötet som helt saknade närvaro av politiker. Ja det var visst en där – men i en annan roll.

Jag är inte arg, inte besviken, inte frustrerad – det känns mycket värre!!!

Jag hoppas innerligt att medborgarbesöket före jul blir av. Då föreslår jag att inte all tid läggs ut på tjänstemännen som förklarar sin verksamhet (vilket iofs varit intressant) utan nu tror jag att om det ska ge något så kom ut till oss med alla partier representerade och så får vi prata framtid och höra era olika synpunkter på utveckling. Jag tror att det är jätteviktigt!

 

2 kommentarer

 1. "har gett upp"

  Carola och Carl-Axel!
  Ni har så rätt i allt det ni skriver!!
  Själv har jag, efter många år i kommunen, ”gett upp” tron om att Sorsele ska kunna leva vidare. Vi har (tyvärr) de politiker vi själva valt och som visat sig falla in i samma gamla mönster som de tidigare. Var finns andan att skaffa hit nya jobb? Var finns nya infallsvinklar? Var finns intresset av att lyssna på oss som jobbar ”nere på golvet?”
  Var finns politikernas egna synpunkter och visioner, som inte är styrda av tjänstemännen?
  Tyvärr är det nog så att det är den s.k. ”ledningsgruppen” i Sorsele, (cheferna som blir fler och fler), som styr, allt pga politikernas okunnighet och ovilja att engagera sig!! Suck….

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till ”har gett upp” (2012-10-09 19:21)
  Hej. Det är just ”hoppet och tron” att kunna leva vidare här som är så oerhört viktigt!!! Om politikerna bara visade LITE engagemang och själva hade några visioner så tror jag att vi alla skulle se lite ljusare på framtiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>