Spara 11 – 12 miljoner

Nu ska Sorsele kommun spara 11 – 12 miljoner kronor. Det är ett uppdrag till de olika nämnderna! Caisa nämner i SorseleAktuellt om det minskande befolkningsunderlaget och i meningen efteråt kommer besparingskraven. Om jag skulle sitta i någon av nämnderna skulle Caisa få en motfråga: ”På vilket sätt agerar politikerna för att befolkningsunderlaget INTE ska minska”?!!!!!!!!!!!

Våra politiker MÅSTE bara börja engagera sig nu! Släpp den politiska ”familjeidyllen” och börja driva egna partipolitiska visioner! För det måste väl bara finnas visioner någonstans! Finns det inte det så finns det inga röstande heller 2014. Och vad händer då?

För att skapa inflyttning så måste man kunna marknadsföra annat än att vi i Sorsele ger mest till Världens Barn, att vi har obegränsat med frisk luft, att vi är en EKO-kommun och att vi per capita tar emot flest flyktingar.

Vad kan kommunen erbjuda de ungdomar som vill stanna/återvända till vår kommun och här bilda familj samt vad kan kommunen erbjuda inflyttande barnfamiljer!?

Nummer ett är ju arbete så klart. Och nummer två är vad har kommunen att erbjuda barnen/ungdomarna. Samma gäller självklart de som redan bor här så att de inte behöver flytta på grund av arbetsbrist eller att det finns för lite utvecklingsmöjligheter för barnen/ungdomarna. Och då tänker jag på kulturella möjligheter vilket är otroligt viktigt för våra barn och ungdomar! Musik, teater och dans. Idrott finns, även om många kanske önskar nya lokaler. Ishockeyhall saknas! Och det är inte bra.

Det var ett stort möte på biblioteket den 20 september angående kulturen. Medverkande var representanter från Region Västerbotten, NorrlandsOperan, Västerbottensteatern, Västerbottens museum, Riksteatern Västerbotten, Nordiskt informationskontor i Umeå och verksamhetsansvarig kultur och bibliotek, Sorsele kommun.

Vad jag förstått var alla där utom……..ja gissa vilka! Kan man kräva tillbaka den del av sin kommunalskatt som går till kommunalrådens lön? Det måste vara ett gravt tjänstefel att ingen av Sorseles politiker var närvarande vid ett sådant viktigt möte. Jag pratade med Caisa i telefon några timmar före mötet och då berättade hon att hon var på väg till Skellefteå. Nu vet jag inte i vilket ärende hon var där men det måste ha varit otroligt viktigt när det gick före detta! Och så nämnde hon att vårt andra kommunalråd hade sin privata revisor hos sig så han hade inte heller möjlighet att närvara. Varför hade de inte skickat ut någon annan då?

Jag har min bild helt klar för mig hur lite intresserade våra politiker är av att försöka engagera sig i utveckling av kommunen. Man bara konstaterar att befolkningsmängden minskar och söker enklaste möjliga väg för att dämpa den trenden: flyktingar och ryssar!!! Fast det där med ryssarna har visst ebbat ut i sandenJ Och är det fortfarande lika god ekonomi i omhändertagandet av flyktingar? Det är dock många som har arbete inom den sektorn och det är bra!

Hade en hel del mera på hjärtat också men man blir så less på sig själv att skriva samma sak om och om igen. Undrar om det är fler än jag som undrar hur det egentligen är med engagemanget bland våra politiker. Det känns verkligen uppgivet på den fronten! Eller har jag missat nåt totalt?!

Jag hoppas att mitt nästa blogginlägg – när eller om det nu blir – kommer att ha rubriken: "Vilken spännande utvecklingsidé våra politiker nu har presenterat".

Nämen nu har ju hockeyn börjat! Trevlig helg på er alla:)

 



 

2 kommentarer

  1. Astrid Karlsson

    Bravo. Men det finns en grupp till som borde flytta hem till Sorsele kommun – pensionärerna – innan de dör och vill bli begravda i Sorsele. De betalar skatt och skapar jobb och kan fylla upp äldreboenden. Vi lär ju kappast ha någon kö till Solhem och Lillågården då man kan stänga Tallbacken. Stängningen tar tid och kostar väl pengar så länge den finns kvar?

    VAD SKA ANLÄGGNINGEN ANVÄNDAS TILL SEN?
    GÅR DEN ATT SÄLJAS?
    VAR FINNS KÖPARE?

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Astrid Karlsson (2012-11-13 16:16)
    Hej Astrid. Alla som går att locka till kommunen är ju intressanta. Men det är mycket som vi inte verkar förstå. Och jag tror att politikerna inte heller vill att vi ska förstå!
    Vilket jag tycker är en mycket konstig inställning. Man får bara en känsla av att de vill dölja saker och ting för oss.

    Jag i min enfald trodde att det skulle behövas mera boende och vård för äldre. Men så verkar det i alla fall inte vara.

    Vi får väl höra nu när de gör sin medborgarturné vad det är som egentligen sker:) Eller……..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.