Interaktiv instrumentalundervisning

Nu kör vi! Vecka 11 – veckan efter sportlovet – startar vi så smått upp med en interaktiv instrumentalundervisning (musikskola) för de som vill lära sig ett instrument. Eller lära sig mera på sitt instrument.

Det eleven behöver förutom ett brinnande intresse är ett instrument, en dator med webkamera och mikrofon samt en hyfsad uppkoppling. En någorlunda ny bärbar funkar utmärkt. Har man bra uppkoppling mot Icenet till exempel bör det fungera. I fast lina och lite högre mobila uppkopplingar funkar detta väldigt bra. Vi har provkört en hel del i helgen och där det var lite problem var på ett ställe där man förmodligen låg under 1 Mbps i sändning. Problemet var att jag hade svårt att höra ”eleven” och lite pixlig bild. ”Eleven” hade dock inga problem att se och höra mig och det jag ville lära ut. Så det funkade ändå:)

Det är av stort intresse att så snart som möjligt få in någon form av intresseanmälan – ej bindande givetvis. Jag måste försöka hitta lärare till de instrument som man vill spela. Det enda jag i dagsläget har klart är att jag själv i uppstarten kommer att undervisa nybörjare på gitarr – ackordsspel. Dessutom kan jag hjälpa till om någon vill börja spela bas. Eventuellt ackordsspel på keyboard också. Sådant hinns inte med i klassrummet:)

Om man på gitarr kommit en liten bit – börjat fixa barréackord t.ex. – så att man kan börja med ”heavygitarr” så kommer min son Jonathan att hjälpa till där. Eventuellt kan vi även ha en trumlärare klar till vecka 11. Båda från Umeå. Vill avvakta med att söka övriga lärare till dess jag fått en uppfattning om vilka andra instrument som är intressanta.

Initialt är detta individuell undervisning – kvällstid hemmavid. Målgruppen är åk 4 och uppåt. Även vuxna är välkomna men de unga har förtur. Tid per pass blir 20-30 minuter. Då hinner man både kolla upp att ”läxan” är gjord och kanske justera lite samt ge en ny uppgift.

Angående kostnad har jag inte det exakta svaret ännu. Det kan bli så att kurser kostar olika beroende på vilken nivå det är och vilka lärare det blir. Jag tänker mig för nybörjare i alla fall en nivå runt 450 – 550:- för sex tillfällen. Det är ganska lämpliga intervall. Då får ni i alla fall en uppfattning om kostnad även om den inte är definitiv.

Så vad jag önskar är en intresseanmälan (ej bindande) där ni i egenskap av vårdnadshavare diskuterat igenom detta med era barn. Gäller ju personer under 18 år. Och om ni gemensamt kommer fram till att det här vill vi prova så kontakta mig via carlaxel@rastrand.se Uppge ert barns och ert eget namn, vilket instrument det gäller samt hur jag når er så kommer jag att kontakta er och vi provar att koppla upp oss så att vi vet att det fungerar. Men som sagt var så kan jag inte lova att vi har handledare på så många instrument till vecka 11.

Om ni som vuxen vill anmäla er så går det också bra. Undrar ni över nåt så skicka bara frågor ska jag försöka besvara:) Kvällstid kan jag nås på 070-322 77 05

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>