Kommentar till Nicklas Sandström, VLL

Hans blogg hittar ni här: http://blogg.vk.se/nicklassandstrom/2014/01/06/samverkan-mellan-kommun-och-landsting-maste-forbattras/

Hej Nicklas. Och god fortsättning:)

Samverkan är ett vackert ord. Men av någon anledning ryser man när man hör att Landstinget vill samverka med kommunerna. Innebär inte den samverkan att i detta fallet vill VLL lägga över mera av sina kostnader och ålägganden på kommunerna?! Och innevånarnas kommunala skattepengar som behövs så väl till en massa annat!

Kan du ge oss väljare ett tydligt svar om ”samarbetet” i Malå minskat VLL:s kostnader och likaså Malå kommuns! I så fall hur mycket för respektive. VLL:s vinst kan du i alla fall redogöra för! Där gäller det väl främst ambulansen.

Kan du ge oss väljare ett tydligt svar om ”samarbetet” i Sorsele minskat VLL:s kostnader och likaså Sorsele kommuns! I så fall hur mycket för respektive. VLL:s vinst kan du i alla fall redogöra för! Och har det påverkat sjukvård/vård på något sätt?

Kan du ge oss väljare ett tydligt svar om ”samarbetet” i Dorotea minskat (eller kommer att minska) VLL:s kostnader och likaså Dorotea kommuns! VLL:s vinst kan du i alla fall redogöra för! Påverkar samarbetet på något sätt sjukvården där? Varför vill VLL tränga sig in i BVG när det finns en fräsch och fullt utrustad sjukstuga?

Kan du svara på hur mycket VLL har sparat på att ersätta ambulansen med akutbilen i Åsele – inklusive personal. Vilka positiva respektive negativa effekter har akutbilen haft för södra Lappland?

Sådant svarar inte Peter Olofsson & co på och du är inte ansvarig (ännu:) så vi är många väljare som vore tacksamma om vi kunde få någon information!!! Bara för att vara tydlig så ber vi väljare inte om information utan vi KRÄVER!!!:)

4 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Evy. Ja det är ju en sak att ställa raka frågor – en annan är vad man får för svar. Om man nu får svar. Men sådana här frågor måste vi få svar på innan vi går till val i höst. Anser iaf jag.

  2. Evy Lindström

    Du har så rätt,men om man inte svarar är man väl nöjd med förändringarna
    som är gjorda sedan 2011!! Då spelar det ingen roll.Om man inte arbetar för
    en förändring,hållerman med i de misstag som är gjorda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>