Politikerföraktet!

Ja så sitter man här i kvällningen och får en massa input av ”dagens politik”:)

Ni ALLA måste bara titta på denna länk:) www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/kommunalrad-kallade-reporter-ungjavel

Betänk att detta är en folkvald person. Den högste politikern i Umeå kommun! Han är nog ”mentor” och förebild för många – absolut inte alla – S-politiker lokalt och regionalt. Oj vad tråkigt att Åsa Ögren inte ens var nominerad till hans efterträdare!

Vill bara påpeka att nedan kommer mycket personliga funderingar vilka kommer att kvarstå till dess att några på ett övertygande sätt kan korrigera mig rätt:) Om det nu är någon som har något att komma med.

Jag tror att Lennart Holmlund har/är varit Peter Olofssons mentor! Lennart Holmlund ”styrde” åt Peter Olofsson upp hur man skulle få hela regionens S-ledamöter i Landstingsfullmäktige att rösta ja till ”Projekt Balans”. Hur de fick med sig Mp har jag ingen aning om. V backade dock. Likaså tror jag att Holmlund var involverad i folkomröstningens villkor. Det ligger ju i linje med hans ”maktfullkomlighet”.

Dessa två herrar har även stor makt över Region Västerbotten, Norrtåg och alla andra ”svansar” som numera hänger under Landstinget! Nu är representanter från EU här och tittar bland annat på hur man på ett ännu bättre sätt ska kunna transportera råvaran från oss ut i världen! Då nämner man Norrbotniabanan! Nämen fy fasiken!!! Flera nya organisationer måste väl då till – Norrbotniatåg t.ex. Och Landstinget måste söka ännu mera ”samarbete” med kommunerna vad gäller sjukvård! Förhoppningsvis handlar det bara om själva järnvägen nu och signalsystemet. Tågen finns ju redan. Och likaså bussarna som ofta ska transportera tågresenärerna!!! Jag fattar inte hur själva driften finansieras!!!

Lennart Holmlund avgår nu och hur hans efterträdare kommer att fungera har jag ingen aning om. Är personligen lite kluven angående Holmlund och hur han agerat. Mycket har han ju fått uträttat! Bra eller dåligt? Frågan är kanske mera på vilket sätt han fått sin vilja fram. Men Umeå förändras verkligen. Kulturväven och nya badhuset verkar mycket påminna om Projekt Balans. Man har en idé som bara ska genomföras!!! Utan någon ”verklighetsförankring” som jag förstått det.

Jag tycker innerst inne lite synd om Peter Olofsson. Rastad stack! Och Holmlund avgår som kommunalråd. Vad ska Peter göra efter valet? För jag kan inte tänka mig ett annat scenario än att ÄNTLIGEN får (S) lämna ifrån sig styrandet över Landstinget till någon annan. Om det blir bättre eller sämre vet vi inte. Men det skulle ge dem ”bakläxa” och förhoppningsvis nästa gång de sitter i makten agerar de på ett professionellare sätt! Vilket vi väl också kräver av eventuella platstagare.

Vad vi har lärt oss efter det förra valet är att politiker – lokalt, regionalt och på riksnivå – synas på ett helt annat sätt nu jämfört med då och tidigare. Nu har vanligt folk (väljare) och även politiker (inte enbart media) möjlighet att offentliggöra sig tack vare alla dessa sociala media. Vilket innebär att som politiker kan man inte jobba i det tysta längre. Det gör oss förhoppningsvis till bättre väljare och det krävs mera öppenhet från politikerna!

Tyvärr är det väl så att man egentligen inte ska tycka synd om Peter Olofsson och många fler i fall att de nu förlorar sin ”makt” i Landstinget till någon annan. Vi skattebetalare ska ju fortsättningsvis försörja dem!!! Till samma löner vilka väl också kommer att höjas. Oavsett vad de utfört eller inte utfört! Något ansvar behöver man inte ta i den ”branschen”! Annat är det för oss som det ställs krav på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>