Intressant tanke

Läste ett intressant blogginlägg av Egon Persson i dag:

”Ska vi kunna utveckla turistnäringen i glesbygden, krävs att telenäten klarar högsäsongerna i fjällen. Jag tycker att alla inlandskommuner, stoppar all utbyggnad av vindkraften och förstärkning av elnäten, som krävs för att få strömmen söderut. Vi inlandskommuner kan inte fortsätta med vår flathet, vi måste markera att vi finns och vill utvecklas. Demokratin bör vara lika i hela vårt land och tillåta oss i glesbygd att utvecklas, genom att ha tillgång till fungerande modern teknik”.

En självklarhet tycker jag:) Fast jag skulle vilja utöka det till att även våra vägar blir upprustade, att Apoteken i glesbygd får en statlig garanti (ägande), att sjuk- och tandvård på samma sätt garanteras av staten. Det finns säkert mera också.

Om ändå alla kommuner norr om Dalälven var konsekventa och kunde visa upp en gemensam strategi mot ALLA som vill åt vår natur och våra naturtillgångar! Ingen kommun skulle överhuvudtaget ens tillåta förundersökningar för etablering av vindkraftverk eller prospekteringar för nya gruvor förrän man rustat upp en massa här!!! Man kanske även ska lägga till kommuntullar för allt som transporteras härifrån! Verkar ju ska bli broavgift i Sundsvall så varför inte:)

Tanken kittlar, men…! Om vi betänker hur klena våra inlandspolitiker (S) var i Landstingsfullmäktige när Projekt Balans med ”våld” skulle röstas igenom så förstår man också att detta är en utopi. Vi är ju svenskar och då ska man inte ha annan åsikt än ”överheten”!!!

Seriöst så tror jag att något åt det här hållet är enda sättet att överhuvudtaget få våra politiker att intressera sig för glesbygden! Nu närmar vi oss valet och det finns partier som börjar skriva och prata om satsningar på glesbygden? Det tror jag inte ett dugg på!!! Vem tror att någon av våra ledande politiker i dag intresserar sig för glesbygden?  Vi kan ju ta Lennart Holmlund som skrämmande exempel! Ändå finns han ganska nära oss.

Jag tror att det är ganska logiskt att inga ledande politiker intresserar sig för glesbygden. Varför skulle de överhuvudtaget göra det!? De vill naturligtvis satsa där det finns mycket folk och där de kan vinna många röster. Så jag tror baske mig att Egon Persson är inne på rätt spår: vi måste ta saken i egna händer nu!

Här är länken till Egons blogg: http://blogg.vk.se/egonsblogg/2014/01/20/telia-inget-ansvar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>