Det bästa som kunde hända hände!

Jag var på en fullsatt biosalong i kväll och lyssnade på KF. En intressant och givande kväll måste jag säga. Visst var vindkraftsfrågan den som tog mig dit men det är väldigt intressant att höra det övriga också. Det finns jobb i vår kommun men det saknas folk. Tänk om våra politiker lade fokus på det i stället för att dränka södra delen av kommunen med vindsnurror med argumentet att det skapar jobb. JOBB FINNS JU!!! Inom omsorgen har man problem. Likadant inom skolan. Hörde av Folktandvården att det var svårt med tandhygienister. Hur kan vi locka hit kompetens som trivs i vår miljö? Jag tvivlar på att vindkraften är lösningen. Jag vet ingen annan kommun som vänt eller bromsat utflyttningstrenden tack vare vindkraft.

Varför är det så stor utflyttning? Det är ju ett jätteproblem så klart men varför flyttar folk härifrån? Har man från kommunen koll på det? Hur är förhållandet ungdomar som flyttar för studier vs vuxna/barnfamiljer som söker sig något annat? Skulle vara intressant att se någon form av statistik på utflyttning och varför. Har våra politiker koll på det? Nu menar jag inte vad de tror utan att de har ett så tydligt underlag som möjligt för att kunna dra slutsatser. Utifrån det går det kanske att agera på något sätt.

Apropå underlag….då är vi framme vid vindkraftsfrågan som var den som fyllde biolokalen i kväll. Det näst mest positiva var alla dessa ungdomar/unga som fanns på plats. Oavsett om deras åsikt är ja eller nej så känns engagemanget härligt. Det är ju de som ska ta över förr eller senare.

Till det mest positiva i kväll – (S). Rent politiskt finns jag på andra sidan för den som inte förstått det men hela kvällen ”räddades” av (S) – igen. Att ta beslut i en sådan här stor och avgörande fråga för kommunens framtid UTAN något som helst relevant underlag måste väl anses som något av det största svek man visar sina väljare!!! Att man dessutom ignorerar folkomröstningsresultatet placerar ens trovärdighet UNDER NOLL!!! ”Valliansen” – hur tänker ni?

Det var rent bedrövligt att höra er stå och berätta att ni ”tar ansvar för kommunen”!!! På vilket sätt och utifrån vadå? Det framgick med tydlighet INTE!!! Jag förstår ingenting av era ställningstaganden!!! Jag hoppas att någon spelat in era tal så att ni själva får möjlighet att lyssna på dem och sätta dem i förhållande till att ni har INGET UNDERLAG! Ordbajseri kan man kanske kalla det och det imponerar inte!

Tack och lov valde (S) ett alternativ som inte blev avgörande utan bromsar upp nu – remiss. Det var det absolut bästa som kunde hända för den dåliga stämning som våra politiker lyckats skapa i kommunen. Du som läser detta och hellre anser att det är Folkinitiativet som skapat situationen har helt fel. Folkomröstningen är en effekt av våra politikers ovilja till förankring, delaktighet och framför allt brist på underlag/konsekvensanalys!

Nu hoppas jag innerligt att politikerna ÄNTLIGEN ger uppdraget till tjänstemännen. Vad jag förstått har de hitintills inte involverats.Man kan ju undra varför politikerna inte började där!? Ett professionellt underlag (vi har jättebra tjänstemän) som presenterar en ekonomisk- och konsekvensanalys till våra tjänstemän förändrar ju saken radikalt. Jag tror att både ja- och nejsägare skulle acceptera ett beslut, oavsett håll, om det bara kunde visas på ett relevant underlag som skapat beslutet.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>